Είναι χορταστική, νόστιμη, θρεπτική και ιδανική επιλογή αν θέλετε να προσέξετε λίγο τη διατροφή σας αυτές τις μέρες.

Υλικά:

10 σκελίδες σκόρδο

1/3 φλιτζ. Ελαιόλαδο

καρδιά ενός μαρουλιού

1 χούφτα ρόκα

12 ντοματίνια κομμένα στη μέση

1/2 αβοκάντο

3 ψητά στήθη κοτόπουλο

αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

μυρωδικά (κόλιανδρος, βασιλικός κ.α)

χυμός από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο τοποθετείτε τα σκόρδα με μια 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψήνετε για 20’. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.Σε ένα μπλέντερ τοποθετείτε το σκόρδο, το χυμό ενός λεμονιού και το ελαιόλαδο και χτυπάτε μέχρι να δέσουν. Αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα μπολ τοποθετείτε το μαρούλι, τη ρόκα, τα ντοματίνια, το αβοκάντο και το κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες. Αλατοπιπερώνετε, περιχύνετε με το ντρέσινγκ και γαρνίρετε με μυρωδικά.

govastileto.gr

agrinio24.gr