Εύκολο / Προετοιμασία: 5΄, Μαγείρεμα: 10΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 400 γρ. κουσκούς ψιλό (το ζυμαρικό)
  • 4 κουτ. γλυκού σταφίδες
  • 2 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ρας ελ χανούτ (σε μπαχαράδικα· ή σπιτικό*)
  • 1 ξινόμηλο μεγάλο, ψιλοκομμένο, ραντισμένο με 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού

Διαδικασία

Σε άφθονο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών και το κουσκούς και βράζουμε για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στις οδηγίες.

Σουρώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.

*Σπιτικό «ρας ελ χανούτ»: Ανακατεύουμε 2 κουτ. σούπας κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο, 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού σπόρους καρδάμωμου κοπανισμένους και 1/2 κουτ. σούπας πιπέρι.

kathimerini.gr







agrinio24.gr