Θερμίδες: 225 η μερίδα / Προετοιμασία: 10΄, Μαγείρεμα: 8΄ – 10΄

Υλικά για 4 άτομα

  • 1½ κιλό σαρδέλες, καθαρισμένες
  • 100 ml λευκό ξηρό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη

Διαδικασία

Απλώνουμε τις σαρδέλες σε μονή στρώση σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα. Σκορπίζουμε από πάνω το σκόρδο και απλώνουμε τις ροδέλες ντομάτας.

Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και τη ρίγανη.

Περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και αχνίζουμε τις σαρδέλες για 8 – 10 λεπτά, όχι παραπάνω· αυτός ο χρόνος είναι αρκετός ώστε οι σαρδέλες να βγάλουν το ζουμάκι τους, να γίνουν και να μελώσουν οι ντομάτες.

Συνοδεύουμε με βραστά λαχανικά ή άσπρο πιλάφι.

kathimerini.gr



agrinio24.gr