Σε ποιες περιπτώσεις πρέπει να αποφεύγετε τη γυμναστική

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι ενήλικες πρέπει να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά αεροβικής σωματικής άσκησης μέτριας έντασης ή τουλάχιστον 75 λεπτά αεροβικής σωματικής άσκησης υψηλής έντασης σε εβδομαδιαία βάση.

Υπάρχουν ωστόσο «αντενδείξεις» ακόμη και για τη γυμναστική, αφού σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Δείτε παρακάτω ποιες είναι αυτές.

1. Έχετε πυρετό

Όταν έχετε πυρετό ανεβαίνει η εσωτερική θερμοκρασία του σώματος και με τη σωματική άσκηση θα την ανεβάσετε ακόμη περισσότερο, πράγμα που θα πρέπει να αποφύγετε.

2. Τρέξατε σε μαραθώνιο

Αν πρόσφατα συμμετείχατε σε κάποια απαιτητική αθλητική εκδήλωση, όπως ένας μαραθώνιος, θα πρέπει να δώσετε στο σώμα σας τον απαιτούμενο χρόνο να αναρρώσει.

3. Αντιμετωπίζετε κάποιο τραυματισμό

Ο πόνος είναι το «σήμα» που στέλνει το σώμα σας για να σας ειδοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά. Μην τον αγνοήσετε λοιπόν πιστεύοντας ότι η γυμναστική θα σας βοηθήσει να επανέλθετε πιο γρήγορα. Ανάλογα με το ακριβές σημείο του τραυματισμού, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε το πρόγραμμα γυμναστικής σας ώσπου να αναρρώσετε πλήρως.

4. Είχατε μια πολύ δραστήρια ημέρα

Αν κάνατε μια μεγάλη βόλτα με τον σκύλο, φροντίσατε για πολλή ώρα τον κήπο σας ή κάνατε τις δουλειές του σπιτιού δεν είναι απαραίτητο να πιέσετε τον εαυτό σας να πάτε και στο γυμναστήριο.

5. Νιώθετε εξάντληση

Τις ημέρες που νιώθετε τις δυνάμεις σας να σας εγκαταλείπουν εντελώς, καλό είναι να απέχετε από τη γυμναστική, καθώς είναι πιο πιθανό να κάνετε λάθη που θα σας οδηγήσουν σε τραυματισμούς.

6. Κάνατε πρόσφατα χειρουργείο ή μωρό

Ακόμη κι αν ο γιατρός έχει δώσει έγκριση να γυμναστείτε μετά από μια χειρουργική επέμβαση ή έναν τοκετό, δεν πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας να γυμναστεί αν δεν νιώθετε ακόμη έτοιμοι. Το σώμα ξέρει τι χρειάζεται και μπορεί αυτό να είναι η ξεκούραση. Για να αποφύγετε την καθιστική ζωή και να παραμείνετε δραστήριοι, κάντε απλά καθημερινά πράγματα, όπως το να πάτε με τα πόδια για ψώνια αντί να πάρετε το αυτοκίνητο ή να ανεβείτε τις σκάλες αντί να χρησιμοποιήσετε το ασανσέρ.

govastileto.gr


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ