Ακριβώς τρεις μήνες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, η Εθνική Αργεντινής επιστρέφει στη… δράση ενόψει των φιλικών αγώνων με τον Παναμά και το Κουρακάο και ο ομοσπονδιακός τεχνικός στάθηκε στο εορταστικό κλίμα που υπάρχει ακόμα σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά και στο μέλλον του ηγέτη τους στην Εθνική Ομάδα.

Ο Λιονέλ Σκαλόνι τόνισε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (21/3), πως ο κόσμος αντιμετωπίζει τους παίκτες της “αλμπισελέστε” σαν ήρωες και υπογράμμισε πως τώρα θα χρειαστεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια, καθώς όλοι θα θέλουν να νικήσουν την Αργεντινή.

«Όσοι από εμάς είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στους δρόμους της Αργεντινής, η αλήθεια είναι ότι νιώσαμε τεράστια χαρά. Οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι και μας βλέπουν, κατά κάποιο τρόπο, σαν ήρωες. Και μας κάνει χαρούμενους επειδή τους δώσαμε χαρά και κρατάει ακόμα.

Θα ήθελα και τα παιδιά να μπορέσουν να δουν την αναγνώριση του κόσμου, γιατί είναι απίστευτο. Μου αρέσει που φαίνεται ότι η Εθνική Αργεντινής ανήκει σε όλους, που ο κόσμος έχει ακόμα αυτή τη χαρά και τον ενθουσιασμό, σαν να ήταν η πρώτη φορά. Μου αρέσει που οι οπαδοί βλέπουν ότι οι παίκτες είναι ένα δικό τους κομμάτι.

Τους ευχαρίστησα ξανά που κέρδισαν τον τίτλο, τώρα είναι μέρες γιορτών, αλλά αυτό συνεχίζεται. Τώρα θα μας κοστίσουν περισσότερο από ποτέ γιατί θα θέλουν να μας κερδίσουν πολύ περισσότερο», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε για τα δύο φιλικά που ακολουθούν.

«Η φανέλα της Αργεντινής δεν σε αφήνει να μην δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό. Η γιορτή και όλα αυτά είναι καλά, αλλά εμείς στο γήπεδο πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας». Όσο για το μέλλον του Λιονέλ Μέσι στην εθνική Αργεντινής;

«Ο Λέο είναι καλά, είναι εδώ για να παίξει. Θα συνεχίσει να έρχεται κι όταν αλλάξει γνώμη θα προσπαθήσω να τον πείσω».//ertsports.gr