Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: περίπου 2 ώρες, Κόστος παρασκευής: 6 €

Υλικά (για περίπου 1 κιλό)  

  • 1 κούπα φιστικοβούτυρο
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • 1/2 κούπα μέλι
  • 2 κουβερτούρες, ψιλοκομμένες
  • 2 κούπες βρόμη
  • 1/2 κούπα καρύδα αποξηραμένη, ψιλοτριμμένη (ινδοκάρυδο)

Διαδικασία

Λιώνουμε σε μπεν μαρί το φιστικοβούτυρο, το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τη βρόμη και το ινδοκάρυδο. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Το ισιώνουμε, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.

Στα μισά του χρόνου, όταν αρχίσει να πήζει, το βγάζουμε και το κόβουμε σε μπάρες μεγέθους της αρεσκείας μας.

Ξαναβάζουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί εντελώς. Μετά, χωρίζουμε τα κομμάτια και τα τυλίγουμε ένα-ένα με μεμβράνη. Διατηρούνται στο ψυγείο για περίπου 1 εβδομάδα.

kathimerini.gr







agrinio24.gr