Προετοιμασία: 45΄, Αναμονή: 2 ώρες

Yλικά για 8 – 12 μερίδες

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 400 γρ. μπισκότα digestive
  • 500 γρ. κουβερτούρα
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) λάιτ

Διαδικασία

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο έτσι ώστε να βραχεί καλά όλη η ποσότητα.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.

Η διάμετρος του σκεύους να είναι περίπου 24 εκ. Πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια φτιάχνοντας μια συμπαγή βάση.

Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Την ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ, αφρατεύουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες προτού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

kathimerini.gr



agrinio24.gr