Είναι και τα δύο εποχής, μην τα χάσετε! Ο συνδιασμός τους είναι αχτύπητος και η παρακάτω συνταγή είναι από τις καλύτερες.
Υλικά
- 4 φέτες σολομό φρέσκο
- 2 πακέτα σπαράγγια πράσινα
- Αλάτι και πιπέρι
- Φετούλες λεμόνι
- Για τη σάλτσα:
- 80 γραμμάρια μαλακό βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμόνι
- Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Απλώστε χαρτί ψησίματος πάνω σε ταψάκι για να μην κολήσει το ψάρι
- Τοποθετήστε τον σολομό και τα σπαράγγια στο ταψάκι, ρίξτε αλάτι και πιπέρι
- Ας κάνουμε τη σάλτσα: Σε μπολάκι αναμείξτε το βούτυρο με το ψιλοκομμένο σκόρδο, τον άνηθο και τον χυμό λεμόνι, απλώστε τα
- Ψήστε για 12-15 λεπτά, ανάλογα πόσο λεπτός είναι ο σολομός