Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Θαλασσινό Αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο

1 κουταλιά της σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ

2 κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα

1 μέτρια πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη

6 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

1/4 φλιτζάνι κουκουνάρι

1 1/3 φλιτζάνια παραδοσιακό γιαούρτι

1 κουταλάκι του γλυκού μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο θυμάρι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Βάλτε σε μία κατσαρόλα με χοντρό πάτο το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Πασπαλίστε με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 10 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να καραμελώνει. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ακόμα, προσέχοντας να μην καεί το μείγμα. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες και τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών. Μόλις βράσει, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι τα καρότα και οι πατάτες να είναι πολύ τρυφερά, 15 έως 18 λεπτά. Διατηρήστε το ζεστό.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό τηγάνι βάλτε σε δυνατή φωτιά το κουκουνάρι για να ροδίσει και να απελευθερώσει τα αρώματά του. Αφήστε το να κρυώσει. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το γιαούρτι, το μέλι, το θυμάρι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι.

Πολτοποιήστε τη σούπα με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πουρές. Διορθώστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε με μια κουταλιά από το μίγμα γιαουρτιού. Γαρνίρετε με λίγο κουκουνάρι από πάνω.

agrinio24.gr