Σπ. Λιβανός: Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις η παραλαβή των Rafale

«Η χώρα μας διασφαλίζει την αμυντική θωράκισή μας και την απόλυτη προστασία των εθνικών συμφερόντων μας», επεσήμανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ιστορική για την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα παραλαβής των αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία ο Σπήλιος Λιβανός.

Ειδικότερα, μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τόνισε ότι με την παραλαβή των πρώτων 6 από τα 24 Rafale που έχει παραγγείλει η χώρα μας από τη Γαλλία, η Ελλάδα υπερέχει καθολικά, διπλωματικά, γεωστρατηγικά, πολιτικά, και οικονομικά της Τουρκίας.

Όπως ανέφερε, «σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπροσωπώντας το σύνολο των Ελληνίδων και των Ελλήνων, παραλαμβάνει τα πρώτα έξι μαχητικά Rafale που προέρχονται από τη συμφωνία μας με τη φίλη χώρα Γαλλία.

Μαχητικά, που, μαζί με τα υπόλοιπα που θα έρθουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, την αναβάθμιση των παλαιοτέρων μαχητικών αεροπλάνων μας, την ασύγκριτη τόλμη και την καλή εκπαίδευση των πιλότων της Πολιτικής μας Αεροπορίας, εξασφαλίζουν υπεροπλία και υπεροχή στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο».

Επίσης, σημείωσε ότι η χώρα μας, προσηλωμένη πάντα στον διάλογο και με στόχο την ειρήνη με τους γείτονες, ακόμα και με την επιθετική και λαβωμένη Τουρκία, διασφαλίζει την αμυντική θωράκισή μας και απόλυτη προστασία των εθνικών συμφερόντων μας, κάθε σπιθαμή, δηλαδή, ελληνικής γης και θάλασσας.

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι η Ελλάδα, «πλέον υπερέχει καθολικά, διπλωματικά, γεωστρατηγικά, πολιτικά και οικονομικά και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο συζητάμε και εμείς σήμερα μία σημαντική -στο πλαίσιο της πολύπλευρης, πολυεπίπεδης εξωτερικής μας πολιτικής- συμφωνία».

vradini.gr


agrinio24.gr