4 φύλλα κρούστας

λιωμένο βούτυρο

Γέμιση

200 γρ σπανάκι

1 μέτριο αβοκάντο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα

1/4 από το ματσάκι άνιθο

1/2 κ.γ μαραθόσπορος

100 γρ. ανθότυρο ή φέτα

2. κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τον μαραθόσπορο. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Το τρίβουμε με λίγο αλάτι και το αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι.

Στη συνέχεια το στύβουμε πολύ καλά. Καθαρίζουμε και κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κυβάκια.

Ενώνουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 απλώνουμε τα 4 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες.

Παίρνουμε μια λωρίδα και τη βουτυρώνουμε με ένα πινέλο.  Βάζουμε λίγη γέμιση και διπλώνουμε σε τριγωνάκι. Κλείνουμε πιέζοντας τις άκρες αφού έχουμε βρέξει λίγο τα δάχτυλά μας.

Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουμε τα υλικά.  Παίρνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετούμε τα τριγωνάκια.  Τα αλείφουμε με λίγο βούτυρο και ρίχνουμε σουσάμι.

Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180.



agrinio24.gr