Εύκολο το σπιτικό πέστο, ειδικά αν επιλέξετε καλό πλατύφυλλο βασιλικό και παρμεζάνα.

Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλυτζάνι σπόρους κουκουνάρι
  • 2 φλυτζάνια φύλλα φρέσκο βασιλικό
  • 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλυτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 λεμόνι για χυμό
  • Αλάτι, πιπέρι, ντοματίνια

Εκτέλεση

  • Βράστε τα σπαγγέτι al dente και κρατήστε 1 φλυτζάνι από το νερό της βράσης
  • Βάλτε τον βασιλικό, το σκόρδο, τα κουκουνάρια και λίγα κομμάτια παρμεζάνας σε μούλτι και δουλέψτε τα
  • Ρίξτε και το ελαιόλαδο, δουλέψτε καλά -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ένα ελάχιστο χυμό λεμόνι, δουλέψτε πάλι, έτοιμο το πέστο
  • Ρίξτε τα ζεστά σπαγγέτι σε μπολ, προσθέστε ένα φλυτζάνι νερό  της βράσης και το πέστο
  • Ανακατέψτε απαλά, προσθέστε ντοματίνια αν θέλετε, μπόλικη παρμεζάνα για γαρνίρισμα

Τρώγεται και χωρίς ντοματίνια αυτό το υπέροχο σπαγγέτι πέστο:

iefimerida.gr



Πηγή