Υλικά
Ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες (φρέσκο ή μπαγιάτικο)
5 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
5 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 κ.σ. μαϊντανός
Ρίγανη
Εκτέλεση
Βράστε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσετε για 10 – 15 λεπτά και έπειτα καθαρίστε τα, βάλτε τα σε ένα μπολ και λιώστε τα με το πιρούνι. Ψιλοκόψτε πολύ καλά τον μαϊντανό. Προσθέστε όλα τα υλικά στο μπολ με το σκόρδο και ανακατέψτε τα καλά. Έπειτα αλείψτε το ψωμί με το μείγμα και ψήστε το σε φούρνο που θα έχετε προθερμάνει στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς. Απολαύστε το σκορδόψωμο ζεστό.