Αυτή η συνταγή για βούτυρο αμυγδάλου συνδυάζει φίνα γεύση και υγιεινή διατροφή ενώ θα αφήσει ένα υπέροχο άρωμα στην κουζίνα σας που σίγουρα θα εντυπωσιάσει και τους καλεσμένους σας!
Υλικά:
2 φλιτζάνια ωμά/φυσικά αμύγδαλα (όχι ψημένα ή αλατισμένα)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προαιρετικό)
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι νερό (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Απλώστε μία στρώση από αμύγδαλα σε μια λαμαρίνα και ψήστε για 12-15 λεπτά, προσέχοντας να μην τα παραψήσετε. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Ρίξτε τα αμύγδαλα στο multi και αλέστε μέχρι να έχετε μια χοντροκομμένη σκόνη. Καθαρίστε τις πλευρές του δοχείου αν χρειαστεί και επεξεργαστείτε ξανά μέχρι να αποκτήσει μια παχύρρευστη, λεία υφή. Επαναλάβετε όσες φορές απαιτείται: όλη η διαδικασία θα διαρκέσει περίπου 12 λεπτά. Μόλις τα έλαια ελευθερωθούν, θα έχετε ένα υπέροχο, κρεμώδες βούτυρο αμυγδάλου. Για να γίνει αυτό πιο εύκολο, προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο.