«Το μαγικό ραβδί το έχω στο μυαλό μου. Ξεκίνησα στο ζέσταμα να κάνω τζόκινγκ και πονούσα πάρα πολύ. Έχω ένα πρόβλημα, το οποίο ευτυχώς ξεκίνησε πρόσφατα, οπότε έχουμε κάνει την προπόνηση που χρειάστηκε.

Απλά τώρα με μία μέρα διαφορά στον προκριματικό με τον τελικό ήταν ζόρι. Δηλαδή, έφτασα να μην ξέρω αν θα πηδήξω σήμερα. Έκανα δύο φετινά ρεκόρ, οπότε ήταν μία καλή μέρα για μένα.

Πλέον αισθάνομαι ότι είμαι μόνο αθλήτρια αγώνων. Η αλήθεια είναι ότι έχει πάει καλά η προετοιμασία μας. Οι αγώνες μού είχαν βγει λίγο έτσι κι έτσι, αλλά ψαχνόμασταν ακόμα με τα κοντάρια μου. Σήμερα έβαλα δύο κοντάρια, που δεν είχα ακουμπήσει ξανά. Υπήρξε δηλαδή μία πρόοδος όσον αφορά τα κοντάρια, που ήταν σημαντικό κι έπρεπε να συμβεί.

Αλλά συνέβη γιατί ήταν μεγάλος αγώνας και ήμουν κι εγώ σε αυτή ψυχολογία, πιθανόν σ’ έναν άλλον αγώνα να μην είχε γίνει. Και γι’ αυτό είπα ότι για μένα ήταν σημαντικός αυτός ο αγώνας, νομίζω ότι μπορεί να μου δώσει ένα μπουστ για το υπόλοιπο της σεζόν. Από εδώ και πέρα κοιτάμε μπροστά από τα 4.73μ.

Το Ευρωπαϊκό ήταν λίγο νωρίς. Εμείς πολλές φορές ξεκινάμε τη σεζόν μας αρχές Ιουνίου. Παρόλα αυτά, εγώ είχα κάνει επίτηδες 2-3 αγώνες, που συνήθως τον Μάιο κάνω έναν, για να είμαστε προετοιμασμένοι εδώ. Χαίρομαι που τους είχα κάνει, γιατί δεν ξέρω αν θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο» ανέφερε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Στεφανίδη.
ertsports.gr