Κυριάκος Μητσοτάκης

Ολομέτωπη επίθεση στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι ευρωεκλογές δεν χρειάζονται αψήφιστες ψήφους που μπορεί να οδηγήσουν σε περιπέτειες.

«Αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές ως ένα πρόκριμα ανατροπής της κυβέρνησης. Ο ένας γιατί οπωσδήποτε θέλει να γίνει πρωθυπουργός πριν ακόμα εκλεγεί βουλευτής. Ο άλλος επειδή αντί για τρίτος διεκδικεί να αναδειχθεί δεύτερος. Και πολλοί άλλοι που με αυτήν την ευκαιρία θέλουν να εδραιωθούν ως «ηγέτες», πότε εμπορευόμενοι τον πατριωτισμό, πότε ακόμα δυστυχώς και την ίδια την πίστη».

Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, από τη Θεσσαλονίκη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει τους πολίτες να ασφυκτιούν εξαιτίας της ολιγωρίας στις συγκοινωνίες, το μετρό και το νέο τμήμα του Περιφερειακού της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τη λαϊκή αγορά της Περαίας και συνομίλησε με εμπόρους και καταναλωτές με αιχμή την ακρίβεια, επιμένοντας ότι θα τα αλλάξει όλα.

«Έχουμε καταθέσει μια δέσμη προτάσεων που έχει κάθε ευκαιρία η ΝΔ να την εφαρμόσει και αντ’ αυτού επιθυμεί να έχει τον κόσμο εξαρτημένο, του δίνει pass και επιστροφή φόρου. Αυτό θα αλλάξει».

Νίκος Ανδρουλάκης

Μήνυμα για αγώνα τις επόμενες 20 ημέρες έστειλε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Θεσσαλονίκη, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το ΠΑΣΟΚ θα είναι στην όχθη των νικητών το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

«Η τελική κρίσιμη μάχη είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές που έχουμε χρέος να αγωνιστούμε νικηφόρα απέναντι στο κλειστό σύστημα εξουσίας του κυρίου Μητσοτάκη».

Ενίσχυση των ποσοστών του ΚΚΕ ζήτησε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ρίχνουμε ‘κόκκινο’ στο ‘μαύρο’ του πολέμου, της φτώχειας, των πλειστηριασμών, του φασισμού», υπογράμμισε ο ΓΓ του ΚΚΕ.

«Η Μακεδονία θα στείλει το μήνυμά της. 9 Ιουνίου, χειρόγραφα και με σταυρό, Ελληνική Λύση», σχολίασε ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης πραγματοποίησε περιοδεία στο Περιστέρι.

«Κύριε Μητσοτάκη, η κρίση της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιστολές. Η κρίση της ακρίβειας απαιτεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών, ουσιαστικά μέτρα ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς».

Δημοσκοπήσεις: Προηγείται η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll, η ΝΔ λαμβάνει 33,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15,5% και το ΠΑΣΟΚ 12,1% στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές. Ακολουθούν ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 9,9%, ΝΙΚΗ 3,3%, Πλεύση Ελευθερίας 3,8%, Νέα Αριστερά με 2,8%, ΜέΡΑ25 με 2,3%, Δημοκράτες με 2,6% και Φωνή Λογικής με 2,8%.

Τα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού και ενόψει της σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την Παρασκευή για την ακρίβεια.

Στη δυτική Μακεδονία σήμερα ο πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη χθες, σήμερα περιοδεύει στη δυτική Μακεδονία. Το πρωί επισκέφτηκε τα έργα της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων ενώ στο πρόγραμμά του υπάρχουν ομιλίες στην Κοζάνη, την Φλώρινα και την Καστοριά.

Ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας. Χαρακτήρισε την στάση της προέδρου και του εντολοδόχου πρωθυπουργού στη γειτονική χώρα προκλητική και τόνισε πως οι εξελίξεις δικαίωσαν τις επιφυλάξεις της κυβέρνησης που δεν έχει κυρώσει τα μνημόνια της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μητσοτάκης επέκρινε τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ που ζητά την κύρωσή τους τώρα, αλλά και κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, κάνοντας λόγο για ψευτοπατριώτες του γλυκού νερού.megatv.com