Η κ. Δούνια μίλησε για την υποψηφιότητά της.
Είναι πολύ τιμητικό για να είσαι σε ένα ευρωψηφοδέλτιο με τέτοιους υποψηφίους. Με ενδιαφέρει να συμμετέχω στα κοινά και γι’ αυτό έχω υπάρξει και βουλευτής. Είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα να συνεχίσω να ασχολούμαι με τα κοινά. Η Ευρώπη δεν είναι κάτι μακρινό. Είναι η γειτονιά μας και πολλές και σημαντικές αποφάσεις νομοθετούνται στο ευρωκοινοβούλιο. Αφορούν πολλά την καθημερινότητά μας και την βελτίωσή τους σε πολλά επίπεδα. Με θλίβει η αποχή γιατί ο κόσμος δεν κατανοεί ότι με το να πάει να ψηφίσει, συναποφασίζει και δεν αφήνει τους άλλους να αποφασίσουν για το μέλλον του. η λύση είναι να πάμε στην κάλπη», ανέφερε.
Η κ. Κουντουρά υπογράμμισε αναφορικά με τον Στ. Κασσελάκη και την παρουσίαση του Πόθεν Έσχες του πως, «η κυβέρνηση την τελευταία βδομάδα βγάζει ανθρώπους που δημιουργούν εντυπώσεις και προσπαθούν να δημιουργήσουν άσχημο κλίμα. Ο κ. Κασσελάκης είναι καθαρός, καταξιωμένος και πετυχημένος, πέτυχε στον ανταγωνισμό. Οι πολιτικοί πρέπει να είναι καθαροί. Ο κ. Κασσελάκης δεν είναι ουρανοκατέβατος, ούτε Μεσσίας, ήταν υποψήφιος στο Επικρατείας, είδε ότι υπήρχε τεράστιο πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε υποψηφιότητα και 150.000 Έλληνες τον ψήφισαν. Θα καταθέσει το Πόθεν Έσχες του. Η νομοθεσία όταν έγινε, έγινε γιατί υπήρχαν Έλληνες πολιτικοί με offshore εταιρείες. Όταν ξεκίνησαν να μπαίνουν Έλληνες ομογενείς, αυτός ο νόμος έπρεπε να αλλάξει. Αν είχε εταιρείες και δεν την έβγαλε από πάνω του στους 4 αντί στους 2 μήνες, θα το δει η δικαιοσύνη και ίσως επιβληθεί πρόστιμο κτλ. Αυτή η ιστορία μας μας αποπροσανατολίζει από τις εκλογές. Ο κόσμος θέλει να ακούσει γιατί 8 στις 10 αποφάσεις επηρεάζουν την καθημερινότητά μας».
Η κ. Βρεττού με την σειρά της αναφέρθηκε στην υποψηφιότητά της.
«Έχει σημασία να κινηθούμε στα ζητήματα που αφορούν στον ευρωπαϊκό χώρο όχι όμως αόριστα αλλά σε σχέση με τα δικά μας προβλήματα. Ο ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός ήρθε με πρόταση ήρθε από τον κ. Σμιτ. Είναι ένα ζήτημα που το θέσουμε ως ΠΑΣΟΚ και ως Ευρωσοσιαλιστές. Όσον αφορά στην δική μου υποψηφιότητα ο καθένας από μας έχει το δικό του αποτύπωμα και διαδρομή μέσα στον χώρο εργασίας του. Προέρχομαι από τον χώρο της «μάχιμης» ιατρικη΄ς, είμαι καρδιολόγος στο ΕΣΥ και αν κάτι αποτέλεσε την αφορμή για την υποψηφιότητα μου είναι η σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ και το πώς οι ευρωπαϊκές αποφάσεις μπορούν να επηρεάσουν το εσωτερικό μας. ο τρόπος που μπορούν να επηρεάσουν το ΕΣΥ οι ευρωπαϊκές αποφάσεις, είναι μεταξύ άλλων ο τόπος με τον οποίο έρχονται οι νέες θεραπείες στα συστήματα μας. Το μεγάλο κόστος του ΕΣΥ δεν είναι οι μισθοί. Το πρόβλημα είναι το κόστος λειτουργίας για τις νέες θεραπείες. Αν δεν αλλάξει η πολιτική, με αλλαγή της κυβέρνησης και να ενισχυθούν τοι άνθρωποι του ΕΣΥ τότε η στιγμή μηδέν θα χειροτερέψει».
Ο κ. Νικολάου από το ΚΚΕ τόνισε πως, «Η ευρ. οδηγία για τον κατώτατο μισθό ξεκίνησε για τον επαρκή και δίκαιο μισθό. Μετά έφυγαν τα δύο αυτά επίθετα γιατί η ΕΕ αναγνωρίζει ότι στα 21 από τα 25 κράτη μέλη ο μισθός δεν καθορίζεται με συλλογικές συμβάσεις αλλά με υπουργική απόφαση ίσως στην Ελλάδα. Η ΕΕ δεν παίρνει κάποιο μέτρο για να αυξηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Αν ενσωματωθεί αυτή η οδηγία στους μισθός δεν θα αλλάξει κάτι, εάν οι εργαζόμενοι δεν κατακτήσουν την άμεση εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων για να μπορέσει να ανασάνει. Κάναμε πάνω από 500 παρεμβάσεις την προηγουμένη 5ετία και αναδείξαμε τα προβλήματα της Ελλάδας. Αν δείτε τους όρους για το Ταμείο ανάκαμψης θα δείτε ότι κατά 75% εξυπηρετούν τους μεγάλους ομίλους.