Ο Μίλτος Τεντόγλου επιστρέφει την Τρίτη (30/1) στη δράση, στο Gold Indoor Tour της WA στην Οστράβα. Ο κορυφαίος άλτης του κόσμου στο μήκος ξεκινάει από την Τσεχία τη διαδρομή μιας γεμάτης χρονιάς, που περιέχει μια σειρά από σπουδαίες διοργανώσεις, με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει κατακτήσει τα τελευταία πέντε χρόνια κάθε διαθέσιμο τίτλο και φέτος, ξεκινώντας από τη Γλασκώβη, θα επιδιώξει να τους υπερασπιστεί. Ο 25χρονος αγωνίστηκε την περασμένη εβδομάδα στην προπονητική ημερίδα του ΟΑΚΑ, όπου σημείωσε 8,32μ., ενώ μια ανάλογη επίδοση θα επιδιώξει και στον πρώτο επίσημο αγώνα του στη χρονιά. Ο Τεντόγλου θα αντιμετωπίσει τον Τσέχο Ράντεκ Γιούσκα και τον Βούλγαρο “ασημένιο” παγκόσμιο πρωταθλητή Κ20 Μπόχινταρ Σαραμπούκοφ, καθώς και τον Γάλλο Ζιλ Πομερί.

Ο Τεντόγλου μετά την Οστράβα θα πάρει μέρος στο μίτινγκ του Παρισιού, στις 11 Φεβρουαρίου, κι έπειτα θα αγωνιστεί μπροστά στο ελληνικό κοινό στις 18 Φεβρουαρίου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Ο Έλληνας πρωταθλητής είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της διοργάνωσης και μάλιστα συμμετείχε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν οι διοργανωτές.//Λ.ertsports.gr