Προετοιμασία: 15΄ / Αναμονή: 10

Υλικά (για περίπου 1½ κιλό)

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2½ κούπες νερό
  • ξύσμα από 4 πορτοκάλια ακέρωτα
  • 4 κούπες χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

Διαδικασία

Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Οταν αρχίσει το σιρόπι να κοχλάζει, το αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να δέσει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε για 10 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία του σιροπιού.

Προσθέτουμε τον χυμό, ανακατεύουμε και αφήνουμε την πορτοκαλάδα να κρυώσει.

Τη σουρώνουμε, τη βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια και τη διατηρούμε στο ψυγείο. Για να σερβίρουμε, την αραιώνουμε με όσο νερό θέλουμε.

Μυστικά

  • Αν θέλουμε να διατηρήσουμε την πορτοκαλάδα για περισσότερο από 3 μήνες, τη φυλάμε στην κατάψυξη.
  • Μια ωραία πρόταση σερβιρίσματος είναι να την αραιώσουμε με ανθρακούχο νερό.

kathimerini.gr







agrinio24.gr