«Να πάρουμε τα όπλα και να βγούμε στους δρόμους, να κατέβουμε στο Σύνταγμα». Αυτό το περιεχόμενο της τελευταίας ανάρτησης στο twitter, του 37χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου Ε.Α., αποτέλεσε το έναυσμα για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου από κλιμάκιο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια, κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το πρωί της Τρίτης 23/5/2023, έφτασαν μέσω e mail στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καταγγελίες πολιτών σχετικά με τις αναρτήσεις σε συγκεκριμένο προφίλ του twitter, σύμφωνα με τις οποίες «λάμβανε χώρα δημόσια προτροπή και διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και βιαιοπραγιών».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος είχε ξεκινήσει και το υβριστικό σύνθημα κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και καλούσε τον κόσμο να το χρησιμοποιεί, με έμφαση κυρίως στους νέους.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, εντόπισαν τις επίμαχες αναρτήσεις που έγιναν την ίδια μέρα αλλά και πολλές άλλες που είχαν γίνει το τελευταίο εξάμηνο με υβριστικό περιεχόμενο, κυρίως για τα κόμματα της Ν.Δ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο 37χρονος, είχε δημιουργήσει και hastag στο twitter, μέσω του οποίου εκφραζόταν χυδαία προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στις αναρτήσεις του εξύβριζε σχεδόν όλα τα κόμματα, δημοσιογράφο μεγάλου καναλιού( φωτογραφία του με καρφωμένα βέλη) αλλά και αστυνομικούς.

Τα στελέχη της Δίωξης μέσω αλληλογραφίας που είχαν με την εταιρεία διαχείρισης twitter, έλαβαν τα αρχεία δραστηριότητας και άλλα στοιχεία του επίμαχου λογαριασμού, προκειμένου να ταυτοποιήσουν το πρόσωπο που κρυβόταν πίσω από αυτό.

Την ίδια ημέρα κιόλας, ενημερώθηκε η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης .

Κατά την προανάκριση και μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη, διαπιστώθηκε ότι αυτά αντιστοιχούσαν σε σύνδεση διαδικτύου σπιτιού, συνδρομητής του οποίου ήταν η μητέρα του 37χρονου, ο οποίος τελικά ταυτοποιηθήκε ως ο χρήστης του εν λόγω προφίλ και συνελήφθη.

Το απόγευμα της Τετάρτης, κατά την έρευνα που έγινε στο σπίτι του στη Ν. Φιλαδέλφεια, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα usb , ένα κινητό τηλέφωνο και δύο σκληροί δίσκοι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 37χρονος ενώπιον των αστυνομικών παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που είχε ανεβάσει τις αναρτήσεις .

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της υπηρεσίας, ο 37χρονος ήταν ψύχραιμος, θεωρούσε φυσιολογικά τα όσα έγραφε, αλλά δεν τα εννοούσε είπε στους ανακριτικούς υπαλλήλους , ενώ κατά την σύλληψη του δεν φάνηκε να «πέφτει» από τα σύννεφα. Ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε πως δεν είχε κάποιο λόγο που τα έγραφε, απλά έκανε τις αναρτήσεις από αντίδραση.

Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στην εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος καθώς πρόκειται για πλημμέλημα.


agrinio24.gr