Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Δημήτρη Μιχαηλίδη και το μόνο που χρειάζεστε είναι τρία υλικά! Το αποτέλεσμα είναι λαχταριστό, τραγανό απ’ έξω και κρεμώδες από μέσα.

Υλικά:

450γρ. φύλλο κρούστας

250γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ή στρόγγυλο ταψί.

Σουρώνουμε ένα ένα τα φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν και τοποθετούμε τα μισά στον πάτο του ταψιού.

Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο και προσθέτουμε τα άλλα μισά φύλλα με την ίδια διαδικασία.

Ρίχνουμε από επάνω το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για 20′.

Βγάζουμε από τον φούρνο το ταψί.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, 1 & 1/2 κουτάκι νερό (αφού αδειάσουμε το ζαχαρούχο μετράμε τη ποσότητα του νερού με το κουτάκι) και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το ταψί και ψήνουμε για ακόμα 20′-25′.

Κόβουμε σε 6 κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα.



Πηγή