Αν το weekend έχει τραπέζι σε φίλους οι γαρίδες σε sticks είναι τέλεια ιδέα για ορεκτικό.
Συστατικά
- 1 1/2 κιλό γαρίδες καθαρισμένες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γλ. σησαμέλαιο
- 1/4 του φλ. χυμό λεμονιού
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 2 κ.σ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γλ. πάπρικα
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1/2 κ.γλ. μαύρο πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπλέντερ ή μία κουζινομηχανή, ρίχνεις το ελαιόλαδο, το σησαμέλαιο, το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το κόλιανδρο, το τζίντζερ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάς μέχρι να δημιουργηθεί ένα δεμένο μείγμα.
- Μεταφέρεις τα 3/4 της μαρινάρας σου σε ένα μπολ και προσθέτεις τις καλά καθαρισμένες γαρίδες.
- Σκεπάζεις με μία μεμβράνη και τις τοποθετείς για 2 ώρες στο ψυγείο.
- Περιμένεις και προθερμαίνεις την γκριλιέρα σου σε μέτρια ένταση.
- Παράλληλα, περνάς τις γαρίδες σου σε καλαμάκια, τρυπώντας τες προσεκτικά.
- Ψήνεις τα καλαμάκια με τις γαρίδες για 5 λεπτά από κάθε μεριά ή μέχρι να αποκτήσουν το χαρακτηριστικό τους χρώμα.
- Ρίχνεις λίγο από το μείγμα που περίσσεψε και απολαμβάνεις.
Κεντρική photo: iStock