Υλικά

3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη

1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο

1 αυγό

2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1/2 κ. γλ. αλάτι

1/2  φλ. τσαγιού γάλα

1/2  κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας

1 1/2  φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες

3 κ. γλ. λευκή ζάχαρη

1/2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφιν.

Χτυπήστε τα 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη και το βούτυρο μαζί σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε καλά.

Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε το μείγμα αλευριού και το γάλα εναλλάξ στο μείγμα βουτύρου μέχρι να ενωθούν. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε και ανακατέψτε απαλά τις φράουλες.

Βάλτε το μείγμα με κουτάλι στις προετοιμασμένες θήκες για μάφιν.

Ανακατέψτε 3 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίστε τις κορυφές των μάφινς.

Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο ενός μάφιν να βγαίνει καθαρή, 20 έως 25 λεπτά.



Πηγή