Η Όλγα Γεροβασίλη από το βήμα του Συνεδρίου δήλωσε παρούσα και έτοιμη να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος από τον Στέφανο Κασσελάκη. Αυτή η τοποθέτηση πυροδότησε έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο του Συνεδρίου για τον καθορισμό της διαδικασίας αλλά και την ημερομηνία που θα στηθούν οι κάλπες.

«Άκουσα το δημόσιο προσκλητήριο του Προέδρου. Η απάντησή μου στη πρόκληση αυτή είναι ότι είμαι παρούσα. Αυτό είναι το αίσθημα ευθύνης».

Με τα λόγια αυτά η Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαίωσε από το βήμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, την απόφασή της να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Στέφανο Κασσελάκη για έναν νέο γύρο εσωκομματικών εκλογών στο κόμμα.

«Καλωσορίζω την αντιπρόεδρο της Βουλής το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε έναν όμορφο αγώνα για να μπορέσει το κόμμα να αγαπήσει το κόμμα τα μέλη του έμπρακτα», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, Πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ .

Οι δύο «μονομάχοι» πάντως διαφωνούν ανοιχτά και για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, με τον Στέφανο Κασσελάκη να προκρίνει το σενάριο για τις 10 του Μάρτη και την κ. Γεροβασίλη να ζητά χρόνο.

«Για να μπορέσει η δικιά μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε σε εκλογές στις 10 Μαρτίου, υβριδικά για να έχουμε μέγιστη δυνατή συμμετοχή».

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε; «Δεν θυμήθηκε κάτι πρόεδρος. Έκανε μια παράλειψη. Υπάρχει καταστατικό. Σε τουλάχιστον ένα μήνα και προφανώς όχι ιντερνετικά. Όπως έγιναν για τον Κασσελάκη και για τον Τσίπρα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης ξεκαθάρισε πάντως πως ότι και αν γίνει θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ με την κ. Γεροβασίλη να δηλώνει σε δημοσιογράφους πως πρόκειται για αυτονόητα πράγματα.

«Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας».

«Εγώ έχω δώσει τη ζωή μου σε όλο αυτό, για τα αυτονόητα δεν μπορώ να απαντήσω» επεσήμανε η Όλγα Γεροβασίλη.

Ξεχωριστή πολιτική σύγκρουση είχαν και οι Σωκράτης Φάμελλος και Χρίστος Σπίρτζη με αφορμή την απόφαση για νέες εκλογές και την προοπτική νέας διάσπασης στο κόμμα.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Η πρόταση που έχει κατατεθεί για την εκλογή προέδρου δεν δίνει διέξοδο. Θα μας πάει βήματα πίσω»

Μ ε τον Χρήστο Σπίρτζη να λέει: «Θα συμφωνούσα με τον Σωκράτη αλλά πως να συμφωνήσω όταν έχουν ειπωθεί οι φράσεις των υπονομευτών
ποιος έβαλε το διχασμό στο κόμμα;».

Οι εργασίες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ολοκληρωθούν το απόγευμα της Κυριακής.

Κασσελάκης: «Εκλογές για πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Μαρτίου»

Πριν από λίγο, το μεσημέρι της Κυριακής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στο βήμα του Συνεδρίου, όπου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν μπορεί έχοντας απέναντι του τον ιστορικό τέως ηγέτη του κόμματος να κάνει αλλιώς παρά να πάει στην προσφυγή των μελών του κόμματος.megatv.com