Περισσότερα είναι τα ερωτηματικά που γέννησε το σχέδιο της εταιρίας μάρκετινγκ Α22 που έχει αναλάβει τη διεκπεραίωση της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ παρά οι απαντήσεις που έδωσε.

Ο άνθρωπος που έχει αναλάβει να βάλει σε ράγες το μεγαλόπνοο πλάνο των Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μπερντ Ράιχαρτ άνοιξε πολλά μέτωπα με την αποκάλυψη των σχεδίων επί χάρτου.

Προτείνει μεταξύ άλλων μία ανοιχτή διοργάνωση με τη συμμετοχή 60- 80 ομάδων που θα χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες. Δεν θα υπάρχουν μόνιμα μέλη και τα εγγυημένα παιχνίδια θα είναι 14.

Η πρόκριση στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ θα γίνεται μέσω των εθνικών πρωταθλημάτων όπως συμβαίνει σήμερα με το Τσάμπιονς Λιγκ, το Γιουρόπα Λιγκ και το Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Ράινχαρτ δεν ξεκαθαρίζει πόσες κατηγορίες θα υπάρχουν, με πόσες ομάδες θα εκπροσωπείται κάθε πρωτάθλημα και πως θα διαχέονται τα έσοδα σε στην πυραμίδα, ώστε, όπως λέει, τα εθνικά πρωταθλήματα να γίνουν συναρπαστικά.

Το σημαντικότερο: δεν εξηγεί πως θα ξεπεραστεί ο σκόπελος μιας πιθανής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που θα δικαιώνει τις UEFA και FIFA, ακολουθώντας την πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα  Αθανάσιου Ράντου.

Σε μια τέτοια εξέλιξη θα είναι απαραίτητη η συναίνεση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, διαφορετικά οι ομάδες που θα αποφασίσουν να συμμετάσχουν στην Ευρωπαϊκή Σούπερ Λιγκ θα πρέπει να απαρνηθούν τα εθνικά τους πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Υπάρχει μία ακόμα σημαντική λεπτομέρεια: λόγω του Brexit οι αγγλικές ομάδες που δυνητικά αποτελούν το πετράδι του στέμματος της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ λόγω της δημοτικότητας τους, δεν είναι υποχρεωμένες να υπακούσουν στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το μέλλον τους θα εξαρτηθεί από τη στάση της Πρέμιερ Λιγκ η οποία προς το παρόν είναι άτεγκτη. Αν ωστόσο αλλάξει, θεωρώντας πως δεν θίγεται το πρωτάθλημά της από τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Σούπερ Λιγκ τότε η UEFA θα βρεθεί απέναντι σε έναν ποδοσφαιρικό Δούρειο Ιππο. Το σημαντικότερο στήριγμά της μπορεί να αποδειχτεί ο μεγαλύτερος εχθρός της. Φοβού τους Δανούς και δώρα φέροντας για τον Αλεξάντερ Τσέφεριν.


Πηγή