Τα must tips περιποίησης αν κάνουμε καθημερινό μακιγιάζ

Δυο χρόνια πριν, την περίοδο της καραντίνας, είχαμε αποβάλλει από την καθημερινότητά μας το βαρύ μακιγιάζ, δίνοντας έμφαση περισσότερο στο skincare. Ετσι μία σειρά από μάσκες, απολεπιστικά, ενυδατικές κρέμες, ορούς αλλά και μυστικά ομορφιάς που είχαμε τον χρόνο να εφαρμόσουμε χάρισαν αισθητή βελτίωση στο δέρμα μας. Επιστρέφοντας στους κανονικούς ρυθμούς μας, ενδεχομένως να ξεκινήσαμε και πάλι να μακιγιαριζόμαστε καθημερινά. Κάτι που άλλοτε αποτελεί ρουτίνα, άλλοτε μπορεί να γίνει μία διασκεδαστική διαδικασία. Πώς όμως πρέπει να περιποιούμαστε το δέρμα μας στη νέα μετα-πανδημική εποχή; Και τι πρέπει να προσέξουμε;

#1 Αποφεύγουμε τα μωρομάντιλα για το ντεμακιγιάζ μας

Ναι, σίγουρα είναι καλύτερα από το τίποτα, αλλά δεν είναι το συνιστώμενο προϊόν για τον καθαρισμό του μέικ απ μας.  Αφενός δεν καθαρίζουν τους πόρους, αφετέρου μπορεί να δημιουργήσουν ερεθισμούς ή φλεγμονές λόγω της τριβής τους στην επιδερμίδα. Επίσης, αφήνοντας τους πόρους φραγμένους ελλοχεύει ο κίνδυνος της εμφάνισης ακμής.

# Επιλέγουμε ένα καλό καθαριστικό προσώπου

Αν εφαρμόζουμε κάθε μέρα μέικ απ, χρειαζόμαστε μία αποτελεσματική καθαριστική σύνθεση που κάνει και ντεμακιγιάζ, είτε σε υγρή μορφή είτε σε μορφή balm. Διαφορετικά, ακολουθούμε τη διαδικασία του διπλού καθαρισμού, μια σημαντική διαδικασία του διάσημου korean skincare. Δηλαδή πρώτα ντεμακιγιάζ και στη συνέχεια καθαρισμός. Για τις  λιπαρές επιδερμίδες οι ειδικοί συνιστούν να εφαρμόζεται στη συνέχεια και μία τονωτική λοσιόν και οπωσδήποτε μία ενυδατική σύνθεση.

# Καθαρίζουμε τακτικά τα εργαλεία για την εφαρμογή του μακιγιάζ

Αν μπορούσαμε να δούμε τα βακτήρια και τη σκόνη που επικάθονται στην επιφάνειά τους θα σοκαριζόμασταν. Αρα όταν δεν καθαρίζουμε τα πινέλα και τα σφουγγάρια μας συχνά, μεταφέρουμε τα βακτήρια και τους ρύπους απευθείας στην επιδερμίδα, με συνέπεια προβλήματα, όπως φλεγμονές, σπυράκια και ερεθισμοί. Γι’ αυτούς τους λόγους, οι ειδικοί συνιστούν να τα καθαρίζουμε κάθε 7 έως 10 ημέρες, αλλά αν βαφόμαστε καθημερινά, η ιδανική συχνότητα είναι 1-2 φορές την εβδομάδα.

vita.gr


Πηγή