Τα σημάδια ευφυΐας που δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς

Αν και υπάρχουν διάφορες θεωρίες για το πώς να θεωρήσεις κάποιον έξυπνο – από το ακαδημαϊκό background μέχρι το τεστ IQ, κάποιες γενικές έρευνες όμως, έχουν δείξει πως η ευφυΐα δεν είναι απλά ένα έμφυτο χαρακτηριστικό.Τα παρακάτω σημάδια ευφυΐας δεν έχουν σχέση με την αυτοπεποίθηση…

Βλέπεις και τις δύο πλευρές

Όταν ένας άνθρωπος είναι πραγματικά έξυπνος μπορεί να αναλύσει και να συζητήσει κάθε πτυχή ενός ζητήματος. Ο Travis Bradberry, συγγραφέας του βιβλίου Emotional Intelligence 2.0, εξηγεί πως αν κάποιος είναι σκεπτικός και καλά πληροφορημένος, πιθανόν δεν προσποιείται πως είναι έξυπνος. Αντιθέτως, αν κάποιος είναι παθιασμένος και γνώστης πάνω σε ένα θέμα αλλά μόνο από τη δική του οπτική, τότε μάλλον δεν έχει ασχοληθεί με τις υπόλοιπες πλευρές του ζητήματος.

Μαθαίνεις από τα λάθη σου

Οι έξυπνοι άνθρωποι αποδέχονται τις αποτυχίες τους και επαναπροσδιορίζουν γρήγορα τους στόχους τους. Αν και τα λάθη και τα ελαττώματα μπορούν να προκαλούν σύγχυση, οι ιδιαίτερα έξυπνοι άνθρωποι μπορούν να τα εκμεταλλευτούν για να γίνουν καλύτεροι.

Είσαι ένθερμη αναγνώστρια

Αν κάποιος δεν γνωρίζει τις πηγές του αλλά επιμένει πάνω σε μία άποψη χωρίς επιχειρήματα και αποδείξεις, μάλλον, δεν είναι τόσο καλός όσο φαίνεται. Ένας απλός τρόπος για να το ελέγξεις είναι να τον ρωτήσεις ποιο είναι το χόμπι του. Έρευνα δείχνει πως το διάβασμα βελτιώνει τη λειτουργία της μνήμης, την ικανότητα στην επικοινωνία και τη συγκέντρωση.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ