Εύκολο / Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: περίπου 45΄

Υλικά (για ταρτιέρα περίπου 26 – 28 εκ.)

  • 1 έτοιμο φύλλο κουρού
  • 500 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 150 γρ. φέτα πικάντικη, χοντροθρυμματισμένη
  • 250 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 3 αυγά
  • 8 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το άλειμμα της φόρμας
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε ελαφρώς την ταρτιέρα.

Απλώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα, καλύπτοντας τον πυθμένα και τα τοιχώματα, και το τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία, για να μη φουσκώσει ανομοιόμορφα.

Προψήνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με μια κουτάλα το γιαούρτι με τα τυριά, τα αυγά, τις λιαστές ντομάτες και το δυόσμο – για πιο λείο αποτέλεσμα μπορούμε να χτυπήσουμε το γιαούρτι, τα τυριά και τα αυγά στο μπλέντερ.

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε τη γέμιση πάνω στη μισοψημένη ζύμη.

Στρώνουμε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι και ψήνουμε για περίπου 25 – 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να ψηθεί και από κάτω.

kathimerini.gr

agrinio24.gr