Αναπάντητα τα ερωτήματα του «Βήματος» για Τέμπη γράφουν τα «ΝΕΑ», επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση από τη δικαιοσύνη και ρωτούν:

Ποιος πήρε τις ηχογραφήσεις από τον ΟΣΕ; Ποιος τις μόνταρε; Ποιος τις διέρρευσε σε συγκεκριμένο ΜΜΕ;

Ο υπουργός Δικαιοσύνης απέφυγε να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το αν κινήθηκε ή όχι η δικαιοσύνη από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι οι συνομιλίες είχαν παραποιηθεί.

«Υπάρχει ένα κέντρο εξουσίας ισχυρότατο το οποίο αναφέρεται στον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλες τις παραβιάσεις. Μη ψάχνετε για παράκεντρα, στο Μαξίμου πρέπει να ψάξουμε», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ.

Η πρωτοβουλία του Νίκου Ανδρουλάκη να μεταβεί στον Άρειο Πάγο φαίνεται να θέτει σε κίνηση τη δικαστική διερεύνηση για το αόρατο χέρι που πήρε τα αρχεία από τα καταγραφικά των συνομιλιών. Ξεκάθαρες απαντήσεις αναμένονται και από το Μέσο Ενημέρωσης που τις δημοσίευσε για το αν πήρε ή όχι μονταρισμένα τα ηχητικά αρχεία και από ποιόν.

«Αντί να πει ο υπουργός ότι έπρεπε από την πρώτη στιγμή να ασκήσουμε διώξεις για να μάθουμε ποιος είναι αυτός ο αδίστακτος που έκανε τη χάλκευση και το έδωσε όλο αυτό στο Πρώτο Θέμα για να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη. Την ώρα της τραγωδίας ήταν το πολιτικό κόστος και είμαι σίγουρος ότι ο πυρήνας αυτού του συστήματος είναι ξανά στο Μέγαρο Μαξίμου», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να ασκεί πίεση στην κυβέρνηση για να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός μεταφορών Κώστας Καραμανλής αναμένοντας το ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει με βάση το κατηγορητήριο που συνέταξε το αίτημα για προανακριτική επιτροπή.

Θα στηρίξουν όποια πρωτοβουλία έρθει με στόχο να αποδοθούν ευθύνες για την τραγωδία ξεκαθαρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Κανείς από τους κατηγορούμενους δεν έχει καταβάλλει τις υπέρογκες εγγυήσεις που επέβαλε η εισαγγελέας ξεκαθαρίζει σήμερα ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των υπαλλήλων της ΕΡΓΟΣΕ και οι οποίες κυμαίνονται από μισό έως ένα εκατομμύριο ευρώ.megatv.com