Μανάδες, πατεράδες, αδέλφια, συμφοιτητές, φίλοι. Αγκαλιές παρηγοριάς, τα δάκρυα δεν θα στερέψουν ποτέ. Ένα κερί λίγα λουλούδια και σημειώματα για τους νεκρούς του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

Ένας χρόνος πέρασε από την πολύνεκρη τραγωδία που σημειώθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα οι αμαξοστοιχίες, ένα επιβατικό τρένο και ένα εμπορικό, συγκρούστηκαν κοντά στα Τέμπη. Ο τραγικός απολογισμός είναι 57 νεκροί.

Παρών και ο πατέρας του μοναδικού διασωθέντα από το πρώτο βαγόνι

Οι συγγενείς δεν σταμάτησαν να «φωνάζουν» για απονομή δικαιοσύνης. Οι συγγενείς με τα λόγια τους συγκίνησαν τους πάντες, περιγράφοντας στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Επιβάτες που σώθηκαν επέστρεψαν μετά από έναν χρόνο στον τόπο της τραγωδίας και θυμήθηκαν ξανά τον εφιάλτη που πέρασαν εκείνη τη μοιραία νύχτα, πώς βγήκαν από τα φλεγόμενα βαγόνια και τι ακτίκρυσαν.

Χαρακτηριστικό ήταν και η παρουσία στο σημείο και του πατέρα του Γεράσιμου, του φοιητή από τον Βόλο και μοναδικού διασωθέντα από το πρώτο βαγόνι. Ο πατέρας του Γεράσιμου ήρθε στην Ελλάδα από την Αμερική πριν από 3 μέρες.

Σύμφωνα με τα όσα ο ίδιος ενδεικτικά είπε στον δημοσιογράφο Θεολογου Ηλιού, παίρνουν ελπίδα από πολύ μικρές ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας του.

Ο πατέρας του Γεράσιμου ακόμη και σήμερα, μιλάει για θαύμα. Στο σημείο βρέθηκε και η οικογένεια της κοπέλας που αγνοείται και δεν έχουν βρεθεί στοιχεία για την ταυτότητά της ή δοθέν δείγμα που να έχει ταυτοποιηθεί.

Τέμπη: Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς θυμάτων και οι μητέρες των μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Στο σημείο εκτός από τα εκκλησάκια για τα θύματα, υπάρχει και εκκλησάκι στη μνήμη  των μηχανοδηγών της εμπορικής αμαξοστοιχίας που «χάθηκαν» στο δυστύχημα.

Η μητέρα του ενός μάλιστα δήλωσε πως αισθανόταν ντροπή έως τώρα και δεν είχε δει τίποτα αναφορικά με την τραγωδία μέχρι τον Δεκέμβριο καθώς πίστευε πως το παιδί της ήταν εκείνο που έφταιγε για την σύγκρουση και τον θάνατο των 57 ανθρώπων.

Χθες για πρώτη φορά βρέθηκε στο σημείο.megatv.com