Αν ακούσετε άλλη μία φορά ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας, θα ουρλιάξετε. Το έχετε εμπεδώσει.

Ωστόσο, η σωστή ώρα να καταναλώσετε αυτό το τόσο σημαντικό γεύμα, μπορεί να σας διαφεύγει.

«Είναι λάθος το να μην τρώω μέχρι να φτάσω στη δουλειά, επειδή το να τρώω μόλις ξυπνήσω με ανακατεύει;»…»Αν κοιμηθώ παραπάνω το Σάββατο, έχω χάσει την ώρα του πρωινού;»…»Αν γυμνάζομαι κατά τις πρωινές ώρες, πότε να πάρω το πρωινό μου;»…

Είναι σίγουρα πολλές οι απορίες γύρω από τη σωστή ώρα του πρωινού γεύματος.

Στην τελική, είναι όντως σημαντικό το τι ώρα καταναλώνω το πρωινό μου;

Ναι, είναι. Η ώρα που τρώτε είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας με το τι τρώτε, υποστηρίζει η Αμερικανή διαιτολόγος Τερέζα Σανκ. Η ίδια προτείνει να τρώτε το πρωινό σας μέσα στις πρώτες δύο ώρες από τη στιγμή που ξυπνάτε.

Η κατανάλωση φαγητού μέσα σε αυτό το περιθώριο, θέτει τον ρυθμό για μια ισορροπημένη όρεξη για φαγητό, καθώς και για σταθεροποιημένο σάκχαρο αίματος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν το σάκχαρο του αίματός σας ξεφεύγει, συχνά προκαλεί πείνα, λιγούρες και υπερφαγία.

Το πρωινό ουσιαστικά ενεργοποιεί τον μεταβολισμό σας. Μόλις ξυπνήσετε, ο οργανισμός σας έχει ανάγκη να επιταχύνει και να βγει από την κατάσταση αφαγίας.

Το περιθώριο των δύο ωρών λειτουργεί για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ωστόσο, αν αντιμετωπίζετε κάποιο θέμα υγείας, για παράδειγμα έχετε διαβήτη, το να έχετε σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, είναι ακόμα πιο σημαντικό.

Σε αυτήν την περίπτωση, καλό είναι να μειώσετε τον χρόνο που μεσολαβεί από τη στιγμή που ξυπνάτε και τη στιγμή που καταναλώνετε το πρωινό σας, προκειμένου να κρατήσετε τα επίπεδα γλυκόζης σας σε ισορροπία, λέει η Μάγια Φέλλερ, διατροφολόγος στη Νέα Υόρκη.

Τι ισχύει στην περίπτωση που γυμνάζομαι το πρωί;

Αυτό έχει να κάνει με το πώς αντιδρά ο δικός σας οργανισμός. Αν η κατανάλωση φαγητού επηρεάζει αρνητικά το πώς λειτουργεί το σώμα σας στη γυμναστική, επιλέξτε να τρώτε μετά την προπόνησή σας.

Αν σκοπεύετε να γυμναστείτε το πρωί, πρέπει να ελέγξετε αν λειτουργείτε καλύτερα νηστική ή με γεμάτο στομάχι.

Μπορεί να χρειαστεί να πειραματιστείτε κάπως, αλλά μην ανησυχείτε, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι το να αφουγκραστείτε το σώμα σας.Πηγή