Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Μίλτου Τεντόγλου

Για το μετάλλιο κι αν είναι κάτι που του φτιάχνει διάθεση ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων: «Εννοείται, μού φτιάχνει το κέφι, έκανα πολύ ωραίο αγώνα, έκανα ρεκόρ, το ευχαριστήθηκα, μεγάλο ρεκόρ. Όταν παλεύεις τόσα χρόνια και οι κόποι σου ανταμείβονται είναι πολύ ωραίο».
Για το πού αφιερώνει το μετάλλιο: «Σε ολόκληρη την ομάδα, που αγωνίζεται ακόμη και μόλις τώρα η Κατερίνα πήρε το ασημένιο στο επικοντώ. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά που αγωνίζονται».
Για το αν φυλάει το εκατοστό για το Παρίσι: «Δεν τα φυλάω, κάνω συνήθως στους μεγάλους αγώνες ό,τι καλύτερο μπορώ. Πιστεύω ότι στο Παρίσι θα είμαι ακόμη καλύτερα με περισσότερη όρεξη. Είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες και πας για ό,τι καλύτερο».
Για το αν θα πάρει το ατομικό ρεκόρ από τον Τσάτουμα: «Μπορεί»
.
Για το ποιος είναι ο επόμενος μετά από εκείνον, ο διάδοχός του: «Στην Ελλάδα θα υπάρχει σίγουρα κάποιο παιδί τα επόμενα χρόνια».
Για το ποιους αθλητές θεωρεί πιο επικίνδυνους στο δικό του αγώνισμα: «Δεν έχω ένα όνομα στο μυαλό μου, έχω τρεις, τους Τζαμαϊκανούς. Αυτοί είναι πολύ δυνατοί, πολύ γρήγοροι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια, ο τελικός είναι τόσο απρόβλεπτος. Μπορεί να γίνουν τα πάντα, είναι όλοι τόσο πεινασμένοι, πάνε όλοι να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα είναι στα καλύτερά του».
Για το πως βίωσε την επιτυχία στην Ρώμη με τους Έλληνες: «Ευχαριστώ πολύ όλους τους Έλληνες που με υποστηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, που βλέπουν στίβο. Το εκτιμώ και ελπίζω να συνεχίσουν να μας βλέπουν. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έρχονται και πάμε για μεγάλα πράγματα».//ΔΜertsports.gr