Τέσσερα είδη ανθρώπων που πρέπει να βγάλετε από τη ζωή σας άμεσα

Οι τοξικοί άνθρωποι σου ρουφάνε την ενέργεια. Και όσο περισσότερη ενέργεια σπαταλάς σε αυτούς, τόσο πιο αγχωμένος και άδειος νιώθεις. Κάποιοι από αυτούς εκπέμπουν τόση αρνητικότητα, που μπορεί να κάνουν και εσένα τοξικό χωρίς να το καταλάβεις.

Εισβάλλουν στη ζωή σου ύπουλα και απορροφούν τη ψυχική δύναμη, την υπομονή και την ευτυχία σου χωρίς καν να το αντιληφθείς.

Ποιοι είναι όμως αυτοί;

Εκείνος που ασχολείται με τις ζωές των άλλων

Τα πράγματα είναι απλά, αν ασχολείσαι συνέχεια με τις ζωές των άλλων, δεν θα έχεις χρόνο για τη δική σου ζωή. Αν έχεις ένα άτομο στο περιβάλλον σου που σχολιάζει τα πάντα για τους άλλους, τότε αναλογίσου τι «σωστό» έχει κάνει εκείνο στη δική του ζωή. Το πιο πιθανό είναι πως δεν θα βρεις και πολλά.

Ο ζηλιάρης

Αν θέλεις κάτι στη ζωή σου, τότε πρέπει να δουλέψεις, να δουλέψεις, να δουλέψεις. Τίποτα δεν θα σου δοθεί χωρίς κόπο όμως ένα άτομο που ζηλεύει δεν θα σου αναγνωρίσει ποτέ πόσο κουράστηκες για να πετύχεις κάποια πράγματα. Αυτό είναι πολύ κουραστικό και άσχημο για την ψυχολογία σου, οπότε γιατί να θέλεις να το έχεις στη ζωή σου;

Ο υπερόπτης

Η ταπεινότητα και η ανθεκτικότητα, είναι από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτεις, αν θέλεις να πας μπροστά. Η αγένεια και η άκομψη συμπεριφορά, είναι σίγουρα δύο σημάδια που πρέπει να σου σημάνουν «καμπανάκι» ότι το άτομο που έχεις απέναντί σου είναι υπεροπτικό και καλό θα είναι να αναθεωρήσεις σχετικά με το αν το θέλεις στο περιβάλλον σου.

Το θύμα

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε αρνητικές καταστάσεις αλλά το «θύμα» έχει βρεθεί μόνο σε αυτές. Δεν φταίει ποτέ, είναι όλα θέμα συγκυριών και εκείνος ενώ έχει πάντα δίκιο, είναι πάντα ο ζημιωμένος. Αν σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, φυσικά και έχεις δίκιο μιας και σε οποιεσδήποτε καταστάσεις, υπάρχουν δύο πλευρές. Για το άτομο – θύμα όμως, υπάρχει μόνο η δική του την οποία λέει ξανά και ξανά και ξανά. Είμαι σίγουρη ότι έχεις πολλά περισσότερα πράγματα να κάνεις από το να ακούς το ίδιο δράμα επανειλημμένα.

Πώς να προστατευτείς από τα τοξικά άτομα:

Θέσε τα όριά σου, συζήτα μαζί τους την συμπεριφορά που σε απασχολεί και αν δεν αλλάξει κάτι, οφείλεις να τα βγάλεις από τη ζωή σου για να προστατεύσεις την εσωτερική σου γαλήνη και ισορροπία. Είναι σημαντικό να κατανοήσεις πως ο εαυτός σου είναι η πρώτη σου προτεραιότητα και όσο πιο γρήγορα γίνει αυτό αντιληπτό, τόσο πιο γρήγορα θα γίνεις και εσύ ευτυχισμένος.


agrinio24.gr

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ