Μετά την επίθεση κουκουλοφόρων στην Νομική κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, όπου διδακτορικός φοιτητής κατέληξε στο νοσοκομείο άνοιξε ξανά η κουβέντα για την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και την ασφάλεια στους χώρους των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή αναφέρει ότι την Κυριακή θα υπάρξει σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τα μέτρα ασφαλείας στα ΑΕΙ. Παρόντες θα είναι η Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Παιδείας αλλά και ο υφυπουργός Νικόλαος Παπαϊωάννου.

«Εμείς κάναμε την αυτοκριτική μας για την πανεπιστημιακή αστυνομία, να κάνουν την δουλειά τους οι πρυτανικές αρχές», φαίνεται να είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι από το 2021 έχει ψηφιστεί νόμος που υποχρέωνε τα πανεπιστήμια να πάρουν κάποια μέτρα, όπως είναι η τοποθέτηση τουρνικέ και καμερών, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο ασφάλειά τους. Σε αυτά οι πρυτάνεις σημείωναν ότι δεν διαθέτουν τους πόρους προς υλοποίηση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Χριστίνας Κοραή θα δοθεί από την κυβέρνηση «πράσινο φως» σε αύξηση χρηματοδότησης για να βάλουν συστήματα ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος του 2021.



megatv.com