Με την καρυδάτη σκορδαλιά συνοδεύουµε ψητά ψάρια και θαλασσινά, τηγανητό µπακαλιάρο ή γαλέο, ψαροκροκέτες ή ψαροµπιφτέκια, αλλά και ψητά κρεατικά.

Υλικά

  • 200 γρ. καρυδόψιχα
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί (ή περισσότερο, ανάλογα με το πόσο δυνατό μάς αρέσει)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 125 ml νερό (ή γάλα – όλα σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 – 3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ. Τα δουλεύουμε για περίπου 3 λεπτά, στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια λεία, σχεδόν βελούδινη κρέμα.

kathimerini.gr



agrinio24.gr