Αφράτο, νόστιμο και χορταστικό, αυτό το κέικ με καλαμποκάλευρο, γιαούρτι και τυριά είναι ιδανικό για το σχολικό κολατσιό ή ένα υγιεινό σνακ στο σπίτι.

Υλικά

1 φλ. καλαμποκάλευρο

1 φλ. αλεύρι ολικής άλεσης ή για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (κοφτά)

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

3 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. μέλι

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

1 φλ. γάλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλ. κασέρι τριμμένο

1 φλ. φέτα θρυμματισμένη

1 φλ. καλαμπόκι βρασμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (αέρας). Ετοιμάζουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ., στρώνοντάς το με λαδόκολλα ή λαδώνοντάς το ελαφρώς.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.

Σε ξεχωριστό σκεύος, χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα, το μέλι και το ελαιόλαδο μέχρι να ενωθούν καλά.

Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι ή σπάτουλα, μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

Προσθέτουμε τα τυριά, το καλαμπόκι και το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε ξανά ελαφρώς.

Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να ξεκολλά από τα τοιχώματα.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε μερίδες.

Σερβίρισμα:
Συνοδεύστε με μπρόκολο στον ατμό, μήλο σε φέτες και λίγες σταφίδες για ένα πλήρες, ισορροπημένο γεύμα.



Πηγή