Τι μπορεί να φταίει όταν το παιδί δε θέλει να ζωγραφίζει

Κατά κανόνα, είναι από τις αγαπημένες ασχολίες όλων των παιδιών, όπως συνέβαινε πρόσφατα και με το δικό σας. Και εκεί που το έκανε σε καθημερινή βάση, ξαφνικά σταματάει να δημιουργεί. Πάμε να δούμε τι μπορεί να φταίει:

Όταν το παιδί δε θέλει να ζωγραφίζει… μπορεί να μην είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση τη δεδομένη περίοδο. Υπάρχουν παιδιά που ακόμα και καλά να μην είναι, νιώθουν την ανάγκη να εκτονωθούν μέσω της ζωγραφικής και άλλα που χάνουν εντελώς το κέφι τους για δημιουργία.

Όταν το παιδί δε θέλει να ζωγραφίζει… μπορεί να νιώθει νευρικότητα εξαιτίας μιας μεγάλης αλλαγής που βίωσε πρόσφατα (σπιτιού, σχολείου κτλ). Κοινός παρονομαστής με τον πιο πάνω λόγο είναι η έλλειψη ηρεμίας, άρα χρειάζεται χρόνο να ξαναβρεί τα πατήματά του.

Όταν το παιδί δε θέλει να ζωγραφίζει...ενδεχομένως να οφείλεται σε δυσκολία συγκέντρωσης για διάφορους λόγους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους θορύβους εντός ή εκτός σπιτιού, το υπερφορτωμένο πρόγραμμά του ή κάποιες σκέψεις που στριφογυρίζουν στο μυαλουδάκι του.

Όταν το παιδί δε θέλει να ζωγραφίζει… μπορεί να μην κρύβει τίποτα βαθύτερο, παρά ότι τη συγκεκριμένη περίοδο έχει ως προτεραιότητα να περάσει την ώρα του με άλλες δραστηριότητες.

Όταν το παιδί δε θέλει να ζωγραφίζει… και δεν είναι κάτι που συμβαίνει για μια περίοδο αλλά γενικά, θα ήταν χρήσιμο να απευθυνθείτε σε ειδικό για να διαπιστώσει μήπως συντρέχουν παθολογικά αίτια.

govastileto.gr/


Πηγή