Τι είναι τα ASMR βίντεο στο YouTube και πώς κάποιοι έχουν γίνει πολύ πλούσιοι από αυτά (βίντεο]

Αν είστε ένας απλός -και όχι πολύ τακτικός- χρήστης του YouTube, πιθανότατα δεν τα έχετε δει.

Αν όμως περνάτε ώρες καθημερινά μέσα στην πλατφόρμα μουσικής και βίντεο, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ένα από αυτά έχει πέσει κάποια στιγμή στην αντίληψή σας.

Για να γυριστεί ένα ASMR βίντεο δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από μια απλή κάμερα και ένα καλό (πολύ καλό) μικρόφωνο. Το βίντεο ανεβαίνει στην πλατφόρμα και τραβάει τον δρόμο του. Πολλές φορές αυτού του είδους τα βίντεο συγκεντρώνουν πολλά εκατομμύρια views χωρίς ουσιαστικά να δείχνουν τίποτα. Ποιο είναι λοιπόν το μυστικό ενός ASMR βίντεο;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. ASMR σημαίνει Autonomous Sensory Meridian Response, δηλαδή αυτόνομη αισθητηριακή απόκριση του μεσημβρινού και ουσιαστικά αφορά στις ανθρώπινες αντιδράσεις σε οπτικοακουστικά ερεθίσματα.

Πιο απλά ASMR είναι μια αίσθηση βαθιάς χαλάρωσης που χαρακτηρίζεται από ένα αίσθημα μουδιάσματος/ανατριχίλας του δέρματος και μια βαθιά ευφορία. Η αίσθηση αυτή προκαλείται από  ψιθύρους, ορισμένους ιδιαίτερους ήχους όπως η μάσηση μιας πίκλας, ένα ύφασμα που τσαλακώνει, ένα πινέλο που «χαϊδεύει» το μικρόφωνο.

Τι συμβαίνει σε ένα βίντεο ASMR;

iefimerida.gr

Πηγή

Αφήστε απάντηση

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιό σας!
Εισαγάγετε το όνομά σας εδώ