Η περιοχή των ματιών είναι διαφορετική από το υπόλοιπο πρόσωπο, αφού το δέρμα εκεί είναι πιο λεπτό, έχει λιγότερους σμηγματογόνους αδένες και αυξημένη κινητικότητα των μυών. Με λίγα λόγια, αποτελεί μια ευαίσθητη ζώνη με ιδιαίτερες ανάγκες και την τάση να εκδηλώνει πρώτη ρυτίδες. Γι’ αυτό, άλλωστε, λένε ότι τα μάτια είναι αυτά που προδίδουν την ηλικία ενός ανθρώπου.

Ας δούμε, λοιπόν, τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κρέμες ματιών.

Πότε πρέπει να ξεκινήσετε να φοράτε κρέμα ματιών

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ηλικία κατά την οποία πρέπει να ξεκινήσετε να εφαρμόζετε κρέμα ματιών. Το πότε θα τη χρειαστείτε, έχει να κάνει με διάφορους παράγοντες, όπως τον τύπο της επιδερμίδας σας, τα γονίδιά σας και το κλίμα στο οποίο ζείτε.

Αν έχετε ξηρή επιδερμίδα ή δέρμα το οποίο «σπάει» εύκολα, μπορείτε να εντάξετε την κρέμα ματιών στην καθημερινή σας περιποίηση από τη δεκαετία των 20, ώστε να κρατάτε την περιοχή ενυδατωμένη και να αποφύγετε τον σχηματισμό λεπτών γραμμών.

Διαφορετικά, καλό είναι να ξεκινήσετε την εφαρμογή κρέμας ματιών στη δεκαετία των 30, ώστε να καλύψετε τους μαύρους κύκλους, να μειώσετε το πρήξιμο και να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων.

Στη δεκαετία των 40, το ζητούμενο είναι να καταπολεμήσετε τις πρώτες ρυτίδες που κάνουν την εμφάνισή τους, ενώ από τη δεκαετία των 50 και μετά η κρέμα ματιών καλείται να αντιμετωπίσει τις βαθιές ρυτίδες που είναι γνωστές ως «πόδι της χήνας» και τη χαλάρωση.

Τι να περιμένετε από την κρέμα ματιών

Η σωστή κρέμα ματιών μπορεί να βελτιώσει τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο και να σβήσει τις πρόωρες ρυτίδες που οφείλονται σε ανεπαρκή ενυδάτωση.

Καλό είναι να γνωρίζετε ότι μια κρέμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα, ωστόσο η πρόληψη είναι πάντα καλύτερη από τη θεραπεία. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της κρέμα ματιών.

Αν θέλετε να φωτίσετε το βλέμμα σας, να ενυδατώσετε και να συσφίξετε την περιοχή των ματιών, τότε η κρέμα ματιών μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας.

Πώς θα εφαρμόσετε την κρέμα ματιών

1. Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μεγάλη ποσότητα από την κρέμα. Περισσότερο προϊόν δε σημαίνει και καλύτερο αποτέλεσμα. Η ποσότητα ενός μπιζελιού για κάθε μάτι είναι αρκετή.

2. Απλώστε την κρέμα αποκλειστικά με τον παράμεσό σας. Έχει λιγότερη δύναμη από τα υπόλοιπα δάχτυλα, οπότε δε θα ασκήσετε πίεση στην περιοχή.

3. Απλώστε την κρέμα έτσι ώστε να απλωθεί παντού (όχι πολύ κοντά στο μάτι, βέβαια) και μην παραλείψετε την περιοχή κάτω από το φρύδι.

4. Απλώστε την κρέμα με ταμποναριστές κινήσεις μέχρι να απορροφηθεί το περισσότερο προϊόν.

5. Αφήστε την κρέμα να απορροφηθεί πλήρως, για μισή ώρα ή περισσότερη.

Τι πρέπει να ελέγξετε προτού αγοράσετε μια κρέμα ματιών

Καλό είναι να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο, ο οποίος θα είναι σε θέση να εξετάσει το δέρμα σας και να αναγνωρίσει τις ανάγκες του, ώστε να σας προτείνει μια εξειδικευμένη για την περίπτωσή σας κρέμα. Ειδικά αν σκέφτεστε να προμηθευτείτε μια κρέμα με δραστικά οξέα, θα πρέπει να σας επιβλέπει ένας δερματολόγος.

Επίσης, είναι προτιμότερο να αποφύγετε κάποια κρέμα με έντονο άρωμα, καθώς είναι πιθανό να σας προκαλέσει ερεθισμό.Πηγή