Ο σκύλος σου είναι οικογένειά σου (προφανώς ναι) και έχει πλάκα το να τον κακομαθαίνεις. Να τον κρατάς ευχαριστημένο με καινούργια treats και πλεκτά πουλοβεράκια για το κρύο. Όπως και να έχει, μέσα σε όλα αυτά, είναι απαραίτητο να έχει στον χώρο σου ένα kit πρώτων βοηθειών. Τίποτα δε μπορεί να αντικαταστήσει μια επίσκεψη στον κτηνίατρο, αλλά θέλεις να νιώσεις safe σε περίπτωση που η Λόλα χρειαστεί μια επείγουσα φαρμακευτική βοήθεια.

Ένα κουτί ώστε να βάλεις μέσα ό,τι χρειάζεσαι

Το να επενδύσεις σε ένα ανθεκτικό, φορητό κουτί που να χωράει όλα τα items πρώτων βοηθειών του σκύλου σου είναι must. Μπορείς να βρεις και έτοιμα kits που περιέχουν όλα τα απαραίτητα.

Pro tip: Ένα πλαστικό kit με διαχωριστικά για το κάθε αντικείμενο θα σε βολέψει πάρα πολύ. Η οργάνωση είναι βασική, ειδικά σε στιγμές που βιάζεσαι.

Έναν βιβλίο με οδηγίες έκτακτης ανάγκης

Αγόρασε έναν οδηγό που να σου εξηγεί τουλάχιστον το πρωτόκολλο πρώτων βοηθειών για κατοικίδια. Κάποιοι οδηγοί περιλαμβάνουν και συμπτώματα τα οποία δεν πρέπει να αγνοήσεις. Καθώς και τρόπους να τα αντιμετωπίσεις. Σίγουρα, ο οδηγός αυτός έχει θέση στο kit σου.

Κράτησε τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεσαι προστατευμένες

Βάζοντας όλες τις επαφές σου (τηλέφωνο κτηνιάτρου) και το βιβλιάριο υγείας του σκύλου σου σε ένα αδιάβροχο σημείο, θα είσαι σίγουρα πιο ασφαλής. Τηλέφωνα, διευθύνσεις, ημερομηνίες εμβολίων θα πρέπει να μπουν σε ένα αδιάβροχο προστατευτικό εγγράφων. Μέσα σε αυτό, βάλε και δικές σου προσωπικές πληροφορίες, καθώς και την πιο κοντινή στο σπίτι σου 24ωρη κτηνιατρική κλινική.

Non-latex γάντια μιας χρήσης

Ακριβώς όπως πολλοί άνθρωποι, έτσι και κάποιοι σκύλοι έχουν αλλεργία στο λάτεξ. Ιδανικά, στο kit πρώτων βοηθειών για το κατοικίδιό σου θα πρέπει να περιλαμβάνονται non-latex γάντια μιας χρήσης, σύμφωνα με το Humane Society. Αυτό θα κρατήσει καθαρές τυχόν πληγές και τα χέρια σου προστατευμένα.

Αποστειρωμένο αλατούχο διάλυμα

Πριν τυλίξεις ένα τραύμα είναι καλύτερα να τη ραντίσεις με οξυζενέ. Ναι μπορείς να βάλεις αλατόνερο, αλλά ποιος έχει χρόνο για αναλογίες όταν κλαίει το κουτάβι του;

Ιατρικό σταγονόμετρο

Για να ξέρεις πόση ακριβώς ποσότητα αλατούχου διαλύματος, οξυζενέ ή οποιουδήποτε άλλου ιατρικού προϊόντος πρέπει να δώσεις στον σκύλο σου. Μετά από επικοινωνία πάντα με τον κτηνίατρο.

Αποστειρωμένους επιδέσμους

Ιδανικά, κατάλληλους για ζώα. Φρόντισε να είσαι σίγουρη ότι κολλάνε καλά, χωρίς να ερεθίζουν το δέρμα του ζώου. Επίσης, είναι σος το να αφήνουν την πληγή να «αναπνέει»

Ψαλίδι

Ένα ψαλίδι είναι απαραίτητο ώστε να κόψεις τον επίδεσμο ή τη γάζα αν χρειαστεί. Ιδανικά, επίλεξε ένα ψαλίδι με στρογγυλεμένες άκρες για μην τραυματίσεις με κάποια απότομη κίνηση τον σκύλο σου.

Θερμόμετρο

Το να ξέρεις τη θερμοκρασία σώματος του κατοικίδιού σου είναι απαραίτητο. Είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις με ακρίβεια απλά αγγίζοντας τα αυτιά του.

Έναν έξτρα οδηγό

Ειλικρινά, πόσες φορές έχεις ξεχάσει που έχεις αφήσει τον οδηγό για τη βόλτα; Ειδικά τις φορές που βιάζεσαι να πας τον σκύλο σου στον κτηνίατρο, σε μια στιγμή ανάγκης, δε μπορείς να τον βρεις με τίποτα. Για αυτό είναι σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχει άλλος ένας έξτρα στο kit πρώτων βοηθειών. Ίσως να θέλεις να βάλεις εκεί μέσα και μια πετσέτα και ένα φίμωτρο. Σε περίπτωση που θέλεις να σταματήσεις τον μικρό από το να γλείψει την πληγή του.

agrinio24.eu