Τι έχουν οι γυναίκες ανάγκη στις ρομαντικές τους σχέσεις; Μελέτη στην οποία συμμετείχαν συνολικά 1.300 ζευγάρια αποκάλυψε ότι οι άνδρες που συνεισφέρουν περισσότερο στις δουλειές του σπιτιού, όπως είναι για παράδειγμα η καθαριότητα και το μαγείρεμα, απολαμβάνουν με τις συντρόφους τους περισσότερο το σεξ και σε πιο τακτική βάση.

Ωστόσο, παρόλο που οι γυναίκες δείχνουν πως αυτή η συμμετοχική συμπεριφορά σε όλα τα επίπεδα αποτελεί βασικό τους «θέλω», πολλοί άνδρες αγνοούν αυτά τα μηνύματα εξαιτίας στερεοτύπων που αφορούν τους ρόλους των δύο φύλων και που δυστυχώς φαίνεται κάποιες φορές να τους περιορίζουν ακόμα και σήμερα.

Κοινωνικές προσδοκίες που δεν αφήνουν άνδρες και γυναίκες να έρθουν πιο κοντά

«Οι άνδρες είναι σκληροί και δυνατοί, δεν κλαίνε (εκτός κι αν η ομάδα τους χάσει στον τελικό…), πίνουν μπύρες, δεν πλένουν τα πιάτα και δεν πάνε στο γιατρό». Αυτά είναι κάποια από τα στερεότυπα που αφορούν το ανδρικό φύλο και κάποιοι επιμένουν να ενστερνίζονται.

Παράλληλα βέβαια, το να είσαι άνδρας σύμφωνα με τους επιστήμονες, συνδέεται με μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και προβλημάτων ψυχικής υγείας. Μήπως λοιπόν τελικά οι κοινωνικές προσδοκίες κάνουν συνολικά κακό;

Η συνειδητοποίηση του τι σημαίνει να είσαι «αληθινός άνδρας» σύμφωνα με ξεπερασμένες ιδέες για τον ανδρισμό βοηθά στον εντοπισμό τοξικών συνηθειών και στην υιοθέτηση άλλων, πιο υγιεινών, που μπορούν να κρατήσουν πραγματικά «δυνατούς» και ισορροπημένους τους άνδρες και να τους επιτρέψουν να «χτίσουν» ουσιαστικούς-βαθείς δεσμούς με το γυναικείο φύλο.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι άνδρες που απορρίπτουν τα περιοριστικά στερεότυπα ανδρισμού είναι πιο ευτυχισμένοι και πιο υγιείς. Η απελευθέρωση από αυτές τις άκαμπτες προσδοκίες για το ρόλο του φύλου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιτύχουν οι άνδρες ό,τι επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένου του να «κερδίσουν» και να «κρατήσουν» το κορίτσι…

Αυτό που όλοι μας αναζητούμε τελικά είναι ένας καλός σύντροφος

Οι γυναίκες θέλουν έναν άνδρα που τις κάνει ευτυχισμένες. Το ίδιο βέβαια ισχύει και για τους άνδρες. Αλλά αν κανείς δεν έχει βρει μέσα του την ισορροπία, «σπάζοντας» αναχρονιστικά στερεότυπα, δεν μπορεί να υπάρξει αρμονία και ικανοποίηση.

Εντέλει, ως άνδρες είναι καλό να θυμάστε:

Τα στερεότυπα βλάπτουν την υγεία. Ακόμα όμως κι αν μεγαλώσατε με αυτά, δεν είναι ποτέ πολύ αργά για να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Ογδόντα τέσσερις ημέρες είναι ο μέσος χρόνος που χρειάζεται μια αλλαγή για να γίνει συνήθεια. Αξίζει τον κόπο να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τις ταμπέλες που ενδεχομένως «κουβαλάτε» από μικρή ηλικία και να γίνετε ένα πρότυπο αυτοφροντίδας που κάθε «αληθινός άνδρας» οφείλει στον εαυτό του να είναι.

vita.grΠηγή