Οι τηγανιτές ελιές είναι ο πιο μερακλίδικος μεζές που θα δοκιμάσετε φέτος το Καλοκαίρι και είναι ό,τι πρέπει για τη νηστεία του Δεκαπενταύγουστου.

Οι τηγαντικές ελιές με ντομάτα και δενδρολίβαν είναι πραγματικά ένας νόστιμος και πολύχρωμος μεζές για λίγους. Ο ορισμός της Μεσογείου στο πιάτο σας! Συνδυάζεται τέλεια με ουζάκι στην σκιά του καλοκαιρινού ήλιου.

Τα υλικά για τις τηγανιτές ελιές είναι απλά:
2 φλ. ελιές θρούμπες
1/2 κ.σ. ντοματοπελτές
1 κ.σ. δεντρολίβανο
1/2 κ.σ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. ελαιόλαδο

Επί το έργον:
Μουλιάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τις ελιές ή τουλάχιστον για 12 ώρες, σε μπόλικο κρύο νερό.

Τις ξεπλένουμε με κρύο νερό, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε σε ένα πανί κουζίνας για να απορροφήσει το νερό και να στεγνώσουν εντελώς.

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ελιές για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, το αδειάζουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για άλλα 3-4 λεπτά.

Σερβίρουμε τις ελιές πολύ ή και λιγότερο ζεστές.

Μια μικρή συμβουλή πριν το τέλος: Ένα καλό ζυμωτό ψωμί είναι ό,τι καλύτερο για να συνοδεύσει αυτή τη συνταγή.

Πηγή: gourmed.gr



agrinio24.gr