Η Audi μετά το A3 προχώρησε στην ανανέωση και της σπορ εκδοχής του, του S3, που πλέον θα είναι πιο σπορ και πιο δυνατό από ποτέ. Το νέο Audi S3 λοιπόν ξεχωρίζει με την πιο επιβλητική του μάσκα και τον ακόμα πιο επιθετικό αλλά και αεροδυναμικό εμπρός προφυλακτήρα του.

Αλλαγές έχουν γίνει και στους προβολείς αλλά και στα πίσω φώτα του, ενώ στο πίσω μέρος του υπάρχει τόσο ένας πιο εμφατικός διαχύτης όσο και διπλές απολήξεις για την εξάτμιση.

Οι οποίες προαιρετικά μπορούν να είναι από τιτάνιο για ακόμα πιο ξεχωριστό ήχο.

Στο εσωτερικό, όπου κυριαρχούν οπτικά τα μπάκετ καθίσματα με τα ενσωματωμένα προσκέφαλα, υπάρχουν κάποιες αλλαγές στη σχεδίαση των αεραγωγών και του επιλογέα ταχυτήτων καθώς και στις επενδύσεις.

Audi S3 Sedan

Κατά τα άλλα έχει αναβαθμιστεί το σύστημα infotainment με την οθόνη των 10,1 ιντσών ενώ ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μέχρι και πέντε λειτουργίες on demand και μετά την αγορά του αυτοκινήτου.

Audi S3 Sedan

Ο τετρακύλινδρος 2.0 TFSI αποδίδει πλέον 333 ίππους, 25 περισσότερους σε σχέση με τον προκάτοχό του του και 420 Nm (+20) από τις 2.100 έως και τις 5.500 σ.α.λ. και συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο S-Tronic με 7 σχέσεις που έχει ρυθμιστεί εκ νέου.

Audi S3 Sportback

Φυσικά η αύξηση της απόδοσης έχει επηρεάσει θετικά και τις επιδόσεις και έτσι το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 4,7 δεύτερα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 250 χλμ./ ώρα.

Audi S3 Sportback

Αλλαγές έχουν γίνει και στη μετάδοση, καθώς πλέον υπάρχει ένας ηλεκτρονικά ελεγχόμενος συμπλέκτης σε κάθε άξονα καθώς και το torque splitter του εμβληματικού RS3.

Οι αλλαγές στο Audi S3 αφορούν τόσο το hatchback όσο και το σεντάν.

Audi S3 SedanΠηγή