Η Citroen είναι από τους κατασκευαστές που έχουν κάνει μεγάλα και σημαντικά βήματα προς την ηλεκτροκίνηση, έχοντας στη γκάμα της τόσο εξηλεκτρισμένα, όσο και ηλεκτρικά μοντέλα. Με αυτά τα μοντέλα, λοιπόν, δηλώνει το «παρών» τόσο σε νέες κατηγορίες που αφορούν στη μικρο-κινητικότητα μέσω του ιδιαίτερα ενδιαφέροντος Ami, όσο και στην πιο δημοφιλή κλάση, αυτή των μικρομεσαίων EVs

Εδώ εκπροσωπείται από το ë-C4 C-Cross, ένα αυτοκίνητο που ξεχωρίζει τόσο μέσω της εμφάνισής του, όσο και μέσω της τεχνολογίας που ενσωματώνει σε όλους τους τομείς. Το σημαντικό είναι πως ταυτόχρονα δεν απαιτεί αλλαγές στις συνήθειες και τον τρόπο μετακίνησης του οδηγού του, χάρη στη μεγάλη αυτονομία του, αλλά και στην ταχύτητα φόρτισης της μπαταρίας του.

Και επειδή η πρώτη ματιά είναι πάντα καθοριστική, οι σχεδιαστές της Citroen μπόρεσαν να αξιοποιήσουν και να συνδυάσουν στο ë-C4 C-Cross -και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία- στοιχεία της εμφάνισης των κουπέ, αλλά και των SUV. To αποτέλεσμα είναι σύγχρονο και άμεσα αποδεκτό, που δεν περνά απαρατήρητο, αλλά και που διαθέτει χαρακτηριστικά διαχρονικότητας, μιας και δεν καταφεύγει σε σχεδιαστικές υπερβολές.


Πηγή