Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο έλεγχος των δύο πραγματογνωμόνων και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση έδειξε ότι από τα αυτά τα 87 πρόσωπα στα κινητά των οποίων έγινε απόπειρα εγκατάστασης παράνομου λογισμικού Predator, για τα 27 είχε εκδοθεί τουλάχιστον μία διάταξη άρσης του απορρήτου τους από την ΕΥΠ. Δηλαδή, έναν στους τρεις στόχους του Predator τον άκουγε και επισήμως η ΕΥΠ. Από αυτούς τους 27, τους 22 τους άκουγαν νομότυπα το ίδιο διάστημα ή κοντινό με αυτό της απόπειρας μόλυνσής τους με Predator.

Εντύπωση προκαλεί πως, οι πραγματογνώμονες που διόρισε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, όταν είδαν όλα τα παραπάνω στοιχεία κατέληξαν στο συμπέρασμα πως επρόκειτο για συμπτώσεις και πως οι δύο μέθοδοι παρακολούθησης, δηλαδή το Predator και η νομότυπη άρση απορρήτου, δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους .

«Μόνο σε σύμπτωση δεν παραπέμπει», σημείωσε αρχικά η πολιτική συντάκτρια και συνέχισε τονίζοντας «πρέπει να σημειωθεί ότι την διασταύρωση στοιχείων ο κ. Ζήσης δεν την έθεσε στην ΑΑΔΕ. Αλλά επέλεξε να κάνει την δική του έρευνα με τους δικούς του πραγματογνώμονες στην ΕΥΠ με τα στοιχεία που αυτή παρείχε. Τα στοιχεία που ήδη υπάρχουν κι έχουν αποτυπωθεί στην δικογραφία είναι συντριπτικά».

Στα ονόματα των κοινών στόχων(27), όπως αναφέρονται στο δημοσίευμα, περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και του στρατού, δικαστικοί, και υπουργοί, ανάμεσα στους οποίος ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Μυλωνάκης(τότε γραμματέα της Βουλής) και ο οικονομικός εισαγγελέας Χρήστος Μπαρδάκης, ο οποίος ήταν υπό παρακολούθηση για δύο χρόνια για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Τίθεται το πιεστικό ερώτημα στην κυβέρνηση, δεδομένου ότι η ΕΥΠ ανήκει πολιτικά στο γραφείο του πρωθυπουργού: ποιος και γιατί έκρινε ότι οι άνθρωποι αυτοί ήταν επικίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε καταληκτικά.



megatv.com