Μπορεί να θέλουν όλες οι γυναίκες πλούσια και υγιή μαλλιά, λίγες όμως φροντίζουν τα μαλλιά τους σωστά.

Για να αποκτήσετε τα μαλλιά των ονείρων σας, πρέπει να πραγματοποιήσετε κάποιες αλλαγές στη ρουτίνα περιποίησής σας.

Ένα σημαντικό κεφάλαιο είναι το ξεμπέρδεμα των μαλλιών, κατά το οποίο συχνά χάνουμε πολλά μαλλιά ή καταλήγουμε να φθείρουμε την τρίχα μας.

Ακολουθήστε, λοιπόν, αυτά τα τρία tips και θα δείτε αισθητή βελτίωση στα μαλλιά σας.

-Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας όσο έχουν μαλακτική

Ένας καλός τρόπος για να αποφύγετε την απώλεια πολλών τριχών είναι να τα ξεμπερδέψετε στο ντους, μετά την εφαρμογή του conditioner. Απλά περάστε μια μεγάλη οδοντωτή χτένα μέσα από το κάτω μισό τμήμα των μαλλιών, για να απομακρύνετε εύκολα όλους τους κόμπους.

-Ξεμπερδέψτε τα μαλλιά σας όταν είναι νωπά

Χάνετε πολλά μαλλιά με το βούρτσισμα; Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή χτενίζεστε μόλις βγείτε από το ντους. Τα μαλλιά σας είναι ευαίσθητα και πιο επιρρεπή στο σπάσιμο όταν είναι βρεγμένα. Επομένως, καλό είναι να περιμένετε έως ότου τα μαλλιά σας είναι περίπου κατά 70% στεγνά, προτού τα ξεμπερδέψετε.

-Χρησιμοποιήστε τη σωστή βούρτσα

Για να μη χάνετε ολόκληρες τούφες όταν χτενίζεστε, χρειάζεστε την κατάλληλη βούρτσα μαλλιών. Όπως θα έχετε παρατηρήσει σε διάφορα καταστήματα με είδη περιποίησης, τα τελευταία χρόνια διατίθενται στο εμπόριο ειδικές, πλαστικές βούρτσες ξεμπερδέματος που θα σας χαρίσουν απαλά μαλλιά χωρίς να βρείτε ούτε μία τρίχα στο πάτωμα του μπάνιου σας.Πηγή