Από πολλές και διάφορες τροφές μπορεί το παιδί σας να αντλήσει ενέργεια. Εσάς όμως σας απασχολεί να είναι και υγιεινές:

Γαλακτοκομικά προϊόντα: Όπως γνωρίζετε, το γάλα είναι η βασική πηγή ασβεστίου, γι’ αυτό και πίνουν όλα τα παιδιά. Και γενικά τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι εξαιρετικές διατροφικές επιλογές.

Φρούτα: Τα φρούτα κι αν δίνουν ενέργεια στον οργανισμό! Και βέβαια περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμινών. Από εκεί και πέρα, καλό είναι να επιλέγετε μόνο φρούτα εποχής.

Λαχανικά: Τα πράσινα λαχανικά μπορεί να μην είναι της αρεσκείας του παιδιού σας, όμως εκείνο που προέχει είναι να τρέφεται σωστά και ισορροπημένα για να έχει ενέργεια να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του.

Ψάρι: Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα φροντίστε να καταναλώνει το παιδί σας ψάρι, αφού είναι πλούσιο σε ω-3 και ω-6 λιπαρά, απαραίτητα για την ανάπτυξη του εγκέφαλου του.

Ξηροί καρποί: Όταν το παιδί είναι από μια ηλικία και πάνω όπου δε συντρέχει κίνδυνος πνιγμού, να του δίνετε ξηρούς καρπούς.

Με όλα τα παραπάνω δεν υπονοούμε ότι απαγορεύονται δια ροπάλου τροφές όχι και τόσο υγιεινές. Όλα χρειάζονται, απλά να καταναλώνει πιο συχνά τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

govastileto.gragrinio24.eu