Νέες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση σύλληψης των «10» από την Αντιτρομοκρατική έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς ο 36χρονος έγκλειστος που έδωσε εντολή μέσα από τις φυλακές για την αποστολή του τρομο-δέματος στην πρόεδρο Εφετών στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, φέρεται να την απελούσε τηλεφωνικώς λίγο καιρό πριν ο φάκελος-βόμβα φτάσει στα χέρια της.

Στην αντιτρομοκρατική σχηματίζουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος ήταν ο ρόλος των δύο εν ενεργεία στρατιωτικών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ήταν υπεύθυνοι ώστε να κατασκευάζουν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Στη συνέχεια, οι υπόλοιποι τέσσερις μετέφεραν και τοποθετούσαν τις βόμβες. Μάλιστα, υπάρχουν κλήσεις των πυροτεχνουργών με γνωστούς ποινικούς, που βρίσκονται μέσα στις φυλακές.

Όσον αφορά στις προκηρύξεις, η αντιτρομοκρατική βλέπει πίσω από αυτές τον 36χρονο που βρίσκεται στις φυλακές Δομοκού. Τις έγραφε και στη συνέχεια, με άγνωστο τρόπο, τις προωθούσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου και δημοσιεύονταν.

Έξι κακουργήματα και πέντε πλημμελήματα κατά περίπτωση περιλαμβάνει η ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των 10 ατόμων (4 κρατούμενοι φυλακών και 6 συλληφθέντες) για την υπόθεση της οργάνωσης «Σύμπραξη εκδίκησης».

Ανάμεσα στους έξι συλληφθέντες είναι και μια γυναίκα η οποία σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική συμμετείχε στην τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών.

Συνολικά είχαν πραγματοποιήσει πέντε επιθέσεις. Συγκεκριμένα την αποστολή του παγιδευμένου φακέλου στη Θεσσαλονίκη, την έκρηξη στην Τράπεζα στα Πετράλωνα, βομβιστική επίθεση σε εγκατάστασης εταιρείας στην Κηφισιά, επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητου σωφρονιστικού και την βομβιστική επίθεση στο σπίτι του διευθυντή των φυλακών Λάρισας.

Για αυτές τις πέντε επιθέσεις είχαν στείλει προκηρύξεις με δυο διαφορετικές ομάδες να αναλαμβάνουν την ευθύνη, την «Σύμπραξη Εκδίκησης» και την «Ένοπλη Απάντηση».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα της οργάνωσης ήταν σεκιούριτι στο επάγγελμα ενώ ήταν και ο οδηγός διαφυγής, όπως έπραξε στην επίθεση σε τράπεζα στα Πετράλωνα.

Η σύλληψη των 10 ήταν αποτέλεσμα μεγάλη επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής σε Αθήνα και δύο σωφρονιστικά καταστήματα.megatv.com