Προετοιμασία – παρασκευή: 45΄

Υλικά (για 6 μερίδες)

Για το τσίζκεϊκ

  • 100 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
  • 25 γρ. γιαούρτι
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αυγό
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος περίπου 35% λιπαρά
  • 8 γρ. ζελατίνη σε φύλλα
  • 60 γρ. μπισκότα τύπου digestive (ή πτι μπερ)
  • 20 γρ. βούτυρο αγελάδος

Για τη σάλτσα σταφυλιού

  • 220 γρ. σταφύλια φράουλα ή άλλα της αρεσκείας μας
  • 25 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 5 γρ. ζελατίνη σε φύλλα

Διαδικασία

Σάλτσα σταφυλιού

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό ώστε να μαλακώσουν. Πλένουμε καλά τα σταφύλια και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια τους, αν έχουν, και τα ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ. Τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά, ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη. Οταν βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες, αφού τις στύψουμε για να στραγγίξουν. Ανακατεύουμε να λιώσουν.

Τσίζκεϊκ

Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα να γίνουν τρίμματα και λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο, φροντίζοντας να μην καεί. Ανακατεύουμε τα δύο υλικά μαζί, ώστε να δημιουργηθεί ένα μείγμα που να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε παγωμένο νερό για να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το τυρί, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε με το σύρμα στη μεσαία ταχύτητα ώστε να ομογενοποιηθούν.

Προσθέτουμε το αυγό και τη μισή κρέμα γάλακτος και χτυπάμε να ενσωματωθούν.

Ζεσταίνουμε καλά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος (να μη βράσει) και ρίχνουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες, αφού τις στύψουμε να στραγγίξουν. Ανακατεύουμε να λιώσουν οι ζελατίνες και προσθέτουμε το μείγμα σε αυτό μέσα στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε καλά.

Συναρμολόγηση

Μοιράζουμε το μείγμα των τριμμένων μπισκότων σε 6 ατομικά μπολ ή ποτήρια και τα απογεμίζουμε με την κρέμα τσίζκεϊκ. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για περίπου 2 ώρες. Γαρνίρουμε με τη σάλτσα σταφυλιού.

kathimerini.gr



agrinio24.gr