Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η Τζέσικα Λανγκ άφησε να εννοηθεί ότι η αποχώρησή της από την υποκριτική πλησιάζει.
Η ηθοποιός επέστρεψε στον κινηματογράφο και την τηλεόραση φέτος με τις κυκλοφορίες των «Long Day’s Journey into Night» και «American Horror Story 13», ωστόσο, αυτά τα έργα, ενδέχεται να σηματοδοτούν και το φινάλε της μακράς καριέρας της.
«Ίσως να μην είναι και τόσο κακό»
«Πραγματικά νιώθω ότι πλησιάζω στο τέλος», είπε η Τζέσικα Λανγκ στο Rolling Stone, όταν ρωτήθηκε για τα έργα που θέλει ακόμα να αναλάβει ως ηθοποιός.
«Ίσως να μην είναι και τόσο κακό να βάλω ένα τέλος με μια ταινία όπως το ‘Long Day’s Journey Into Night’, στο οποίο υποδύομαι τη Μέρι Τάιρον. Υπάρχουν μερικά έργα που βρίσκονται στα σκαριά εδώ και πολύ καιρό και που μπορεί να πραγματοποιηθούν, αλλά μπορεί και όχι. Δεν ξέρω».
«[Θα ήθελα να με θυμούνται] για μερικούς καλούς ρόλους. Για μερικές καλές ταινίες. Για το ότι ήμουν μια ειλικρινής ηθοποιός. [Όλα αυτά τα χρόνια] ήμουν απίστευτα τυχερή. Αγαπώ την υποκριτική και είχα την ευκαιρία να καταπιάνομαι μαζί της για δεκαετίες, κάτι που ήταν μεγάλη χαρά για μένα. Ήταν δύσκολο μερικές φορές να ισορροπώ μεταξύ οικογένειας και καριέρας, μεταξύ των διάφορων τοποθεσιών γυρισμάτων και του να σέρνω τα παιδιά μου εδώ κι εκεί. Αλλά όλα αυτά ήταν στο σύνολό τους μια υπέροχη περιπέτεια. Είμαι τόσο ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία», εξήγησε.
Μια μακρά καριέρα
Η Τζέσικα Λανγκ ξεκίνησε την καριέρα της ως ηθοποιός το 1976 με το κινηματογραφικό της ντεμπούτο στην ταινία «King Kong», η οποία της χάρισε ένα βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες.
Η Τζέσικα Λανγκ υποδύεται την Αδερφή Τζουντ Μαρτίν σε μια σκηνή από τo «American Horror Story: Asylum» | AP/FX, Byron Cohen
Στη συνέχεια, σημείωσε τέσσερις ακόμη νίκες στα εν λόγω βραβεία, ενώ απέσπασε ένα Tony για το «Long Day’s Journey into Night» το 2016 και έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ.
Τα τελευταία χρόνια, η Λάνγκ έχει μειώσει τον ρυθμό των εμφανίσεων της. Αν και η κινηματογραφική της διασκευή του έργου «Long Day’s Journey into Night» έκανε πρεμιέρα στους κινηματογράφους τον Σεπτέμβριο, στην πραγματικότητα γυρίστηκε το 2022. Την τελευταία δεκαετία έχει πρωταγωνιστήσει μόνο σε δύο ταινίες: το «Wild Oats» του 2016 και το «Marlowe» του 2022.
*Με πληροφορίες από: Variety






